ABD'den Türkiye'ye hadsizce çağrı: Onları serbest bırakın!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gezi Parkı soruşturmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenen 16 isimle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, türlü yalan ve kışkırtmalarla halkı galeyana getirip hükümeti devirme amacı taşıyan ünlü isimlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

ABD'den Türkiye'ye hadsizce çağrı: Onları serbest bırakın!
ABD'den Türkiye'ye hadsizce çağrı: Onları serbest bırakın!
GİRİŞ 23.02.2019 21:46 GÜNCELLEME 23.02.2019 21:51
Bu Habere 216 Yorum Yapılmış

Açıklamada, "Birleşik Devletler, Türkiye'deki savcıların 16 sivil, medya ve iş dünyasından lider hakkındaki suçlamalarından büyük kaygı duymaktadır. İfade özgürlüğü hakkının kullanılması ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla sonuçlanmamalı" ifadeleri kullanıldı.

 

 

"ONLARI SERBEST BIRAKMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

ABD Dışişleri'nin açıklamasında, "Türkiye'yi özgürlüklere saygı duymaya ve keyfi bir şekilde tutuklu bulunanları serbest bırakmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

 

MÜEBBET İSTENMİŞTİ

Mehmet Osman Kavala, Mehmet Ali Alabora, Can Dündar ve Mücella Yapıcı'nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından iddianame düzenlenmiş ve bu kişiler için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

YORUMLAR 216
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD' nin maksadı hem Sinir bozmak hemde ABD /Trump üzerindeki olumsuzlukları saptıracak Dikkatleri başka yöne çekecek yeni gündemler oluşturma çabası" KAŞIKÇI " Suikastinin katilleri ve saklanan Gerçekler ortaya çıkana kadar. Bu Suikast Dünya Gündemin den ASLA Düşürülmemeli daima sıcak Tutulmalı.
    Cevapla
  • aga 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu siyete son girişim olacak. Bu tür haberlerin türk halkına devletine faydası yok, zararı çok ve büyüktür.
    Cevapla
  • General 5 yıl önce Şikayet Et
    Hoooşşşt,hoşşşt    Mısırda  iki gün önce gencecik çocuklar  kuklan sisi  tarafından idam edildi  sesiniz çıktımı? hicbir açıklama yaptınızmı? kendi kuklan yapinca fatketmiyor    Mısır  olsun  Arabistan olsun onlara herşey mübah     konu Türkiye olunca   demokrasiden insan hanlarından bahsedin ben sizin demokrasinizinede insan haklarinizada ............................
    Cevapla
  • ugur 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd ye iyi bir ders lazım!!!
    Cevapla
  • Doqrusu 5 yıl önce Şikayet Et
    kopek havlar avci pusuda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!