İYİ Parti adayı Saadet Partisi lehine çekildi

Şanlıurfa'da İYİ Parti'den Karaköprü Belediye Başkan adayı Yunus Çoban, Saadet Partisi lehine adaylıktan çekildiğini bildirdi. Farklı illerde de İYİ Parti - HDP - SP ve CHP birlikteliği bölgesel olarak gerçekleştiriliyor. Böylece İYİ Parti - HDP ittifakı alenen ortaya çıkmamış oluyor, Saadet Partisi ortada conta görevi görüyor.

İYİ Parti adayı Saadet Partisi lehine çekildi
İYİ Parti adayı Saadet Partisi lehine çekildi
GİRİŞ 04.03.2019 20:06 GÜNCELLEME 04.03.2019 20:08
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

İP'in adayı Çoban, yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa'da siyasetin tıkandığı düşüncesiyle belediye başkan adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirtti.

 

 

"SP LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM"

Yaptığı görüşmeler sonucunda Saadet Partisinden Karaköprü Belediye Başkan adayı Essum Aslan ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sabahattin Cevheri lehine adaylıktan çekildiğini ifade eden Çoban, şunları kaydetti:

 

 

"Projeleri ve vizyonu benim hedeflerimle aynı olan Aslan ve Cevheri ile yol yürüme kararı aldım. İstişare neticesinde almış olduğum bu kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Karaköprü halkının bu kararımıza gerekli desteği vermesini talep ediyorum. Bu sebeplerden dolayı Karaköprü Belediye Başkan adaylığından istifa ediyorum."

HDP ADAYLARI DA SAADET PARTİSİ LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLMİŞTİ

Şanlıurfa'da, HDP'nin büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adayları da Saadet Partisi lehine adaylıktan çekilmişti.

ADIYAMAN: CHP+HDP >> SAADET PARTİSİ

CHP ve HDP yine, Adıyaman'da aday çıkarmayarak Saadet Partisi'nin adayını destekliyor.

ORDU: İYİ PARTİ >> SAADET PARTİSİ

Ordu'da da İdris Naim Şahin'in önce, İYİ Parti'den aday olduğu açıklandı. Ancak gelen tepkiler üzerine İYİ Parti bu karardan vazgeçti. Şahin ise Saadet Partisi'nden aday oldu. İYİ Parti ise Ordu Büyükşehir'den aday açıklamadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 68
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    Saddetin işi bitti de Ìyi ne yapaçak... Ne sağdan ne soldan gelen oldu Ha bire ğidiyor. MHP bir kuçak açsa ğeleçeklerde...
    Cevapla
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    Maskemi var bunlarda utanmada kalmadi yahu. yay FETÖ cüler vay nerden ğeçiniyor bunlar. Devledende alamiyorlar bilin bakalim...
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Zillet ittifakı çökecek az kaldı inşallah
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Baksen
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Saadet mi 1000 oyum olsa 1 tanesini vermem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!