ABD'den Türkiye mesajı: NATO için felaket olur!

ABD Savunma Bakanlığı’nın uluslararası güvenlikten sorumlu Bakan Yardımcısı Vekili Kathryn Wheelbarger, Türkiye’nin Rusya’yla S-400 hava savunma sistemi anlaşmasını yerine getirmesinin NATO savunması için felaket olacağını belirtti.

ABD'den Türkiye mesajı: NATO için felaket olur!
ABD'den Türkiye mesajı: NATO için felaket olur!
GİRİŞ 30.05.2019 23:06 GÜNCELLEME 30.05.2019 23:07
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Washington’daki Atlantik Konseyi’nde konuşan Wheelbarger, “Bu anlaşmanın tamamlanması sadece F-35 programı için felaket olmayacak aynı zamanda Türkiye’nin NATO müttefikleriyle işbirliği yapamaz duruma getirebilir, ki bu ittifakın savunmasını sağlamak için anahtar öneme sahip” ifadelerini kullandı.

DÜN DE ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ KONUŞMUŞTU

Dün de ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımını tamamlaması durumunda, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) yasasının öngördüğü yaptırımlara maruz kalabileceğini belirtmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerle ilgili, anlaşmanın imzalandığını ve alımların bittiğini, ülkeye gelişinin Haziran'a yetişmeyebileceği açıklaması yapmıştı.

 

 

YORUMLAR 167
  • mecit 4 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz'da NATO üssünden uçak kaldırdırıp müttefik ülkede darbe yapmaya girişmek zaten felaketin başlangıcı idi ve bunu bizzat amerika kendisi yaptı, şimdi neden şikayetçi. Yani darbe olsa da olmasa da senin dediğin mi olacak, öyle bir şey asla olamayacak.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya haziran diyor bunlar yetişmez diyor hayırdır
    Cevapla
  • hakkı karagül 4 yıl önce Şikayet Et
    niye felaket,işgal planınızmı aksadı ,f35 in programına girerse fuzeylemi giriyo olsaydı buişi ,bir arabadan yapabilirdi ,amac bizi savunmasız bırakmak ,haassstirin .
    Cevapla
  • şefik şefik 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla artık orasını siz düşünün breler ha
    Cevapla
  • bi Dr 4 yıl önce Şikayet Et
    s300 ü Türkiyeye karşı kullanabilmesi için ses çıkarmadınız yunanistana ve bulgaristana .. o zamanlar Nato savunması için öenmli değildi , nato üyesi Türkiyenin Yunanistan tarafında vurulabilmesi için kabul etmiştiniz ama.. abd artık Türkiye için bir hiçsin zaten Dünya yeni eksenine oturuyor o zaman herkes için bir hiç olacaksın !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt