HDP - İYİ Parti ittifakı deşifre oldu! Bu kavga daha başlangıç

TBMM'de, HDP'li Fatma Kurtulan, İyi Partili Ağırailoğlu'na yönelik"Bizim sayemizde Meclis'tesiniz" sözleri üzerine afişe olan ittifak ve kavgayı AK Partili ve MHP'li vekiller yorumladı.

HDP - İYİ Parti ittifakı deşifre oldu! Bu kavga daha başlangıç
HDP - İYİ Parti ittifakı deşifre oldu! Bu kavga daha başlangıç
GİRİŞ 04.07.2019 15:53 GÜNCELLEME 05.07.2019 09:01
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Serkan Üstüner - Haber7.com

TBMM'de, HDP'li Fatma Kurtulan, İyi Partili Ağırailoğlu'na yönelik 'İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP ile yaptığınız ittifakta HDP'nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?' dedi. Bu sözler sonrası kamuoyu gizli ittifakın çatırdadığını ve afişe olduğu yorumları yapıldı. Gündemi belirleyen bu gerçeğin ardından bu konuyu Haber7.com olarak AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt'a sorduk. 

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan

Öncelikle bu kavga, bizim kavgamız ve gündemimiz değil. İyi Parti iki gündür kendince milliyetçi seçmene yönelik hamle olarak gördüğü önergeleri Meclis’e verdi. Her iki öneride de bir siyasi partinin maruz kalabileceği en ağır cevaplarla karşılaştı. Dün Kandil’den eli kanlı teröristlerin desteğine ses çıkarmayanlar, bugün o günleri yaşanmamış gibi gösterme telaşına girdiler.

 

 

Siyaset sorumluluk gerektirir. Bugün yaptığınız her şey ileride mutlaka önünüze çıkar. Atatürk’ün partisi olduklarını söyleyenler, milliyetçi kesimin partisi olduğunu iddia edenler, seçim döneminde gizli ittifak yapanlar seçmeni aldatacaklarını zannettiler.

Bugün oluşan tabloda görüyoruz ki “diyet” ödeme dönemi başladı. İttifak ortaklarının sitemlerine, azarlamalarına adeta cevapsız kaldılar. “Kes sesini, HDP ve PKK sayesinde o koltuklardasınız” çıkışıyla afalladılar. Seçimleri henüz yeni geride bıraktık. Tiyatro bitti. İttifaklarının kapalı kapılar ardında ne tür anlaşmalara gebe olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu daha başlangıç.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt

İYİ Parti özellikle 23 Haziran seçimlerinden sonra MHP’yi parçalamak bölmek üzerine yalana ve iftiraya dayalı bir siyaset gütmüştür. Meral Akşener’e Alparslan Türkeş’e sarılarak fitne ve fesat çıkarmak istedi ama Alparslan Türkeş kendisini de hiç sevmezdi. Dün de İYİ Partili Grup Başkanvekili Yavuz Ali Ağıralioğlu dün de şov yaparken artık dayanamayan Fatma Kurtulan gerçekleri ifşa etti. Pazarlıkları ifşa etti. İP’in ipini pazara çıkardı. Meclis’in son partisi sizsiniz ve o da HDP’nin oylarıyla oldu. Ayıp olsun, yazıklar olsun size” dedi. Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Devlet Bahçeli’nin dediği “Zillet ittifakı Kandil’den destek alıyor. Pensilvanya’dan destek alıyor” tezimizi kanıtladılar.

"AKŞENER ÜLKÜCÜ KATİLİDİR"

İYİ Parti’de kendisine “Milliyetçiyim, ülkücüyüm” diyen kimsenin yer alması mümkün değildir. Meral Akşener, milliyetçi, ülkücü değildir. Ülkücü katilidir. Konya’da arkadaşımızı, belediye başkanımızı,  öldüren İYİ Partili’yle ilgili hiçbir şey dememiştir. Dolasıyıla ülkücü kanı elinde olan Akşener’in ülkücüleri temsil etmesi mümkün değildir.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan

Seçim sürecinde resmi olan ittifaklar vardı. Bir de gayri resmi ittifaklar vardı. Bunlar resmi olarak dillendirilmiyordu. Dün Meclis’te artık bu afişe edildi. İttifaka oy vermiş vatandaşlarımız bunu en net şekilde değerlendireceklerdir. Dün Meclis çatısı altında bu ittifak açık ve net bir şekilde açıklandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 106
  • Pir-i Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Meral Akşener yeni bir akım başlatmış haberiniz olsun " solülkü "
    Cevapla
  • Serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi beter olun inşaAllah adı belli partiyle iş birliği ha..
    Cevapla
  • mahir 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi parti bu utanç size yeter ülkücüyüz söylemleri traş oldu pkk sayesinde burdasın demek sizi rezil etmeye o sandalyelerde onların sayesinde oturuyorsunuz kesin sesini diyecekler ve bunu yutkunarak dinleyeceksiniz bu aşağlanma size yeter
    Cevapla
  • N.ümit 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay be iyi parti nin düştüğü hale bak.
    Cevapla
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp vekiline helal olsun en azından mertçe çıktı itiraf etti bu memleketin başınada üç bela var chp,ip,sp bunların ne olduğu belli değil en azından hdp nin amacı belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!