Sistem vatandaşa sorulacak

Bir yılı geride bırakan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin performansı mercek altına alındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay koordinesindeki çalışmada toplumun tüm kesimlerinin görüşleri alınıyor. Bu kapsamda anket çalışmasıyla vatandaşın da görüşü alınacak.

Sistem vatandaşa sorulacak
Sistem vatandaşa sorulacak
GİRİŞ 25.07.2019 06:59 GÜNCELLEME 25.07.2019 06:59
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Türkiye 4 yıllık seçimsizlik döneminde atılacak reformlara odaklanırken, yeni hükümet sisteminin performansı da mercek altına alındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında oluşturulan bir ekip, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir yılını tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde masaya yatırdı. Çalışmalar kapsamında, Cumhurbaşkanlığındaki ofis başkanları ve daire başkanlarını dinlendi.

Tüm bakanlıklardaki genel müdürler ve daire başkanları ile görüş alışverişinde bulunuldu. Sivil toplum kuruluşları, bazı valiler ve büyükşehir belediye başkanlarının da sistem hakkındaki görüş ve önerileri alındı. Bu kapsamda, DEİK, TOBB, ATO gibi önde gelen iş dünyası temsilcileri ile de görüşüldü.

 

 

KAPSAMLI RAPOR HAZIRLANACAK

Oktay başkanlığındaki kurul önümüzdeki süreçte akademisyenler, politika kurulu başkanvekilleri ve medya temsilcileri ile de görüşecek. Son olarak halka inilecek.

Anketle vatandaşın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkındaki görüşleri alınacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından kapsamlı bir rapor hazırlanacak. Yeni hükümet sisteminin artıları ve eksileri ele alınacak. Eksiklik ve aksaklıkları belirlenecek sistemin geliştirilmesi için gerekli adımlar atılacak. Yapılan çalışmalar neticesinde yeni sistem üzerinde düzenlemeler yapılacak.

Yenişafak

YORUMLAR 43
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    millet başkanlık sistemini benimsedi... milletin şimdi tek beklentisi devlet ve bürokrasi kadamelerine ehil ve liyakatli insanların getirilmesi... rabbim yolumuzu açık eylesin...
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    anketlere hiç inanmam,çünki anketin sonucunu belirlemek anketçinin elinde....masala içkiyi sigarayı kötü göstermek mi istiyordun,git anketini Fatih Cami nin çevresinde yap,yok içki sigarayı iyimi göstermek istiyorsun o zaman git Beyoğlu nun barlar sokağı civarlarında yap.istediğin sonucu alırsın.
    Cevapla
  • rizeli 4 yıl önce Şikayet Et
    bence referanduma gidilmeli, halk kararını verir zaten
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    halk zaten kararını verdi de bu sisteme geçtik. Halk hersene kararmı değiştirecek.
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem başbakan hem cumhurbaşkanlığı görevleri bir kişinin yapabileceği birşey değil. Erdoğan istisna erdoğandan sonra bu sistem yürümez. Fransadaki gibi partili cumhurbaşkanı ve onun atayacağı partili başbakan sistemi daha uygun olur. Cumhurbaşkanı sonrası partinin başına kim geçecekse o başbakan olmalı. Böylece millet de siyasetin devamlılığını görür. Şimdi erdoğan sonrası ak partinin başına kim geçecek belli değil. Bu da güven sarsıyor olabilir piyasada. Erdoğandan sonra bu sistem riskli fazla yetki veriyor liyakatli biri seçilmezse kötü olur işletemez sistemi.
    Cevapla
  • Arbon 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence meclis olmasın zaten bir fonksiyonu yok. Reis ne derse kanun olsun. Yaşasın demokrasi.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    umarım ironi yaptınız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak