Twitter'dan duyurdular: 'Türkiye'nin harekatını destekliyoruz!'

İstanbul Süryani Kadim Vakfı, Türkiye'nin ABD ile Suriye'nin kuzeyinde planladığı Güvenli Bölge'nin tesis edilmesine ilişkin harekatı desteklediğini açıkladı.

Twitter'dan duyurdular: 'Türkiye'nin harekatını destekliyoruz!'
Twitter'dan duyurdular: 'Türkiye'nin harekatını destekliyoruz!'
GİRİŞ 20.08.2019 23:14 GÜNCELLEME 20.08.2019 23:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İstanbul Süryani Kadim Vakfı'nın twitter hesabından, terör örgütü PYD/YPG'nin Suriye'de etkin olduğu bölgelerde Süryanilere sistematik olarak baskı uyguladığı belirtildi.

 

 

Terör örgütünün Süryani gençleri zorla kaçırdığını, Süryani okullarını kapattığı ve Süryanilerin çoğunu Suriye'yi terk etmek zorunda bıraktığı vurgulanan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"HAREKATI DESTEKLİYORUZ"

 

 

"Daha önce birçok Süryani Sivil Toplum Örgütü bu durumu protesto eden bildiriler yayınlamış ve bu coğrafya ile bütünleşmiş olan kadim cemaatlerin, terör örgütlerinin insafına bırakılmaması gerektiğini açıklamışlardır. Bu bağlamda, Türkiye'nin ABD ile beraber Fırat'ın doğusunda güvenlik gerekçesi ile yapılması planlanan harekatını destekliyoruz.

"TÜM ÖNLEMLERİN ALINMASINI İSTİYORUZ"

Bölgede yaşayan Hristiyan gurupların zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alınmasını istiyor ve uluslararası toplumu daha fazla sorumluluk almaya davet ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bilir işini güvenmez bunlara, Türkün Türkten başka dostu yoktur
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    tek taraflı harekat yapın abd yi daha fazla sıkıştırın onlar korkak çatışmaya giremezler temizleyin şuraları daha derinlere gidin
    Cevapla
  • alonegreywolf 4 yıl önce Şikayet Et
    abd olmazsa desteklemeyecek misiniz?
    Cevapla
  • Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen destekliyorsan hemen operasyonu bırakmalıyız. Demekki işinize yarıyor bu durum. Sürün gitsinler şu hainleri ülkemizden
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    En azından destekliyoruz diyor CHP bunu bile söyleyecek cesareti yok HDP PKK ABD ne der süryani vakıf söyelmiş süriyede güvenli bölge yi destekliyoruz demiş Türkiye her zaman suriyede güvenli bölge halk için gereklidir demiş bizim içinde PKK suriyeden temizlenmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi