DSP Genel Başkanı Aksakal'dan kayyum kararına destek

DSP Genel Başkanı Aksakal, HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına destek verdi. Kayyum atanan belediyelerin terörle işbirliği içinde olduğuna vurgu yapan Aksakal, "HDP’nin belediyeleri elinde tuttuğu yönetim anlayışında terör örgütünün mutlak temsilcisi ve denetimi var" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Aksakal'dan kayyum kararına destek
DSP Genel Başkanı Aksakal'dan kayyum kararına destek
GİRİŞ 23.08.2019 15:15 GÜNCELLEME 23.08.2019 15:25
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aksakal, Diyarbakır, Van ve Mardin’deki HDP’li belediye başkanlarının kayyum atanarak görevden alınmasına destek verdi.

 

 

‘Türkiye Cumhuriyeti kimse kusura bakmasın muz cumhuriyeti değil’ diyen Aksakal, şunları söyledi:

“2015’te genel başkan olduktan sonra Sur olayının olduğu ortamda parti meclisi toplantısını Diyarbakır’da yaptım. Diyarbakır’a gittiğimde PM toplantımızdan önce devleti temsilen valiyi ziyaret ettim. Sur olaylarının gerçek sebepleri ve işleyişiyle ilgili bilgi aldım. Diyarbakır halkını temsil eden mekanizma belediyedir. Diyarbakır Belediyesi’ni de ziyaret etim. Arkadaşlara tembih ettim. Eş başkanıyla bizi karşılamaya kalkarlarsa ziyareti iptal edecektim. Gülten Kışanak ve meclis üyeleriyle birlikte bizi karşıladılar. Heyetler arkadaşlarını tanıştırıyor. Kışanak yanındakileri tanıştırırken eş başkanını tanıttı.

 

 

‘Bu eş başkanlık işi benim kafama yatan bir iş değil. Bir bedende bir tane baş olur. Bu yanlış bir iş’ dedim. Eş başkan olarak tanıttığı arkadaş devreye girdi. ‘Sayın genel başkanım, hayır bu demokrasinin gereği olarak bir uygulanan sistem. Kadının yanında erkek, erkeğin yanında kadın eş başkan var. Kadın erkek eşitliği için’ dedi. Ben de ‘Abdullah Öcalan’ın eş başkanı var mı?’ diye sordum. Birbirlerine baktılar, ‘Yok’ dediler. Demek ki sizin bakış açınıza göre bu işin demokrasiyle alakası yokmuş dedim.

Dağdaki ovadakini kontrol ediyor. Ziyaretten çıktıktan sonra Diyarbakır’daki arkadaşlar o heyet içinde Kandil’in temsilcisi olan kişiyi de gösterdiler bana. Bu işleyiş bugünkü işleyiş değil. Başından beri böyleydi. Doğu ve Güneydoğu illerindeki HDP’nin iktidar olduğu belediyelerde, HDP’nin belediyeleri elinde tuttuğu yönetim anlayışında terör örgütünün mutlak temsilcisi ve denetimi var. Türkiye Cumhuriyeti kimse kusura bakmasın muz cumhuriyeti değil! 4 tane çırpıdan oluşmuş kumru yuvası da değil. Kendini koruyacak tedbirleri değişik mekanizmaları eliyle de yürütüyor. Nerede nasıl işler yürüdüğünü devlet biliyor. Bunu ulu orta yerlerde tartışmaya açmamız fayda sağlamaz. Devletin kendine özgü bir mahrem yapısı vardır. Her yönetimde olmuştur ve olmalıdır.

Devletinizin imkanlarını terör örgütünün yaşaması için doğrudan ya da dolaylı olarak kullanıyorsanız devlet bunu tespit ettiyse devlet bunu engellemek için imkanlarını kullanır. Kayyum bu tedbirlerden biridir. ‘Seni görevden aldım yerine daha güvenilir birisini getiriyorum’ demektir. Anayasal bir yetkidir. Anayasada da yerel yönetimler kanununda da karşılığı var. Konuyu saptırarak tartışamaya çalışıyorlar. Bu belediyelerde terör örgütüyle iltisaklı kişiler görev yapıyor. ‘Bizim bunlarla en yakın bir ilişkimiz yok’ diyen bir HDP’li duydunuz mu? İnkar etmiyorlar ki! Ama CHP’liler diyor. Sorun HDP’nin sorunu, onların ortalığı velveleye vermesi gerekirken CHP konuşuyor."

YORUMLAR 45
  • m. Ali Efendiler 4 yıl önce Şikayet Et
    VATAN SEVERLİK HALKÇILIK SOSYAL DEMOKRATLIK BÖYLE OLUR.. Bunu ne bilsin, ÇALMA HALKÇILAR, HdPKK SEVER AMERİKANO SOLCULAR? :))
    Cevapla
  • Yüreğirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kutlarım bu gibi insanları
    Cevapla
  • huseyin yildiz 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki neymis solculuk vatan haini olmayi gerektirmiyomus demekki chp solcuda degilmis
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu için ne kadar adayını çekmiş olsada, devletin menfaati için söylenecek doğru cümleleri söylemiş. Helal olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi çekmedi, aday genel başkana kafa tutup kendisi çekildi. Sonra da CHP'ye hepten şirin görünmek adına DSP'den de istifa etti. Şimdi 'esamesi' okunmuyor..
    Cevapla
  • İzmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul seçimlerinde de keşke chpkk yi desteklemeseydiniz. O zaman samimi bulurdum sözlerini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!