Kılıçdaroğlu'nun Koronavirüs paketinden PKK çıktı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin görüşlerini içeren teklifler paketini açıkladı. Bazı belediye başkanlarının terör örgütü PKK’ya destek verdiği için görevden alınmalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimde gidecekleri güven altına alınmalıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Koronavirüs paketinden PKK çıktı!
Kılıçdaroğlu'nun Koronavirüs paketinden PKK çıktı!
GİRİŞ 19.05.2020 07:40 GÜNCELLEME 19.05.2020 13:14
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Koronavirüs salgını sonrası ekonomik alanda alınacak önlemlerle ilgili paket açıklayan Kılıçdaroğlu, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi de ihmal etmedi.

Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK’ya her türlü desteği veren HDP’li belediye başkanlarının görevden alınmasına tepki gösterdi. Gerçekçi ve güven veren yeni bir bütçe ve planın, ekonomide normalleşmenin ilk adımı olacağına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Hükümet yeni bir bütçe ve yeni bir planla birlikte Türkiye’nin içeride ve dışarıda saygınlığını arttırmak, güvenilirliğini pekiştirmek için ayrıca bir dizi reform sürecini de başlatmak zorundadır” ifadelerini kullandı. 

 

 

HDP’Lİ BAŞKANLARI UNUTMADI!

Kılıçdaroğlu, yeni bir “merkez-yerel dengesi” kurulması gerektiğini vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:

“Ekonomik buhrandan çıkış sürecinde devletin tüm kapasitesini en verimli şekilde kullanması çok önemlidir. Bu nedenle yeni bir merkez-yerel dengesi kurmak zorunlu hale gelmiştir. Hükümet, merkezi yönetimin kapasitesi ile yerel yönetimlerin halka doğrudan ulaşabilme kapasitesini birleştirerek, hizmetin milletimize daha etkin bir şekilde ulaşmasını sağlamalıdır. Bu çerçevede, yerel yönetimlerin gelirleri artırılmalıdır. Merkezi yönetimin denetimi, belediyelerin çalışmalarını engelleme amaçlı olmamalıdır. Seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimde gidecekleri güven altına alınmalıdır. Bu maddeyi bir kez daha vatandaşlarımın takdirine sunmak istiyorum. Çünkü demokrasiden söz ediyorsak, seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimle gidecekleri güvence altına alınmalıdır.”

 

 

YORUMLAR 182
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam chp nin başından kovulmalı.
    Cevapla
  • bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    yine söylüyorum şu dünyada demokrasiye tek yaşayan ülke türkiyedir.öyle olmasa açik açik desteklenebilirmi terör örgütleri.ayyildizli bayrağin altinda yaşamak istemeyen gölgesindede oturmasin. tüm hainlerin ve destekçisilerin Allah bin belasini versin
    Cevapla
  • İsmail Berber 3 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlu, pkkyı koruma ve kollama görevini üstlenmiş.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Corona kemal in PKK sevdası tavan yaptı.birlikte batarsiniz inşallah.
    Cevapla
  • Müstear 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bozkurt bey
    Cevapla
  • omer gunaydin 3 yıl önce Şikayet Et
    inanin dun bu aciklamayi duymadan bile yine bir chp tezgahi diye soyledim vede hakli hiktim. yeminle bu chp zihniyetinden tiskiniyorum.bu kadar bos kafa nasil chp de olur.taziklar olsun bu inancsizliga..bu vatandan yediginiz ekmek haram olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!