Baykal, 'türbanlı' kadına CHP rozeti taktı

Deniz Baykal, İstanbul'da partiye katılım töreninde başörtülü bir partiliye CHP rozeti taktı. Baykal'ın türbanlı partiliye rozet takma anı gazeteciler tarafından uzun süre fotoğraflandı.

Baykal, 'türbanlı' kadına CHP rozeti taktı
Baykal, 'türbanlı' kadına CHP rozeti taktı
GİRİŞ 24.02.2008 08:15 GÜNCELLEME 24.02.2008 08:15
Bu Habere 187 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de "yeni bir siyaset rüzgarının hızla esmeye başladığının işaretlerinin görüldüğünü" söyledi.



Baykal, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca, Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen partiye katılım töreninde başörtülü bir partiliye CHP rozeti taktı. Baykal'ın türbanlı partiliye rozet takma anı gazeteciler tarafından uzun süre fotoğraflandı.

Deniz Baykal, "bugünkü törenin sıradan bir katılım törenin ötesinde olduğunu" ifade ederek, "Türkiye'de siyasetin taşlarının yerinden oynandığını, siyasetin temellerinin sarsıldığını" öne sürdü. Baykal, "Yeni bir siyaset rüzgarının Türkiye'de hızla esmeye başladığının işaretlerini görüyorum" dedi.



İŞTE BAYKAL'IN TÜRBANLI ÜYENİN ROZETİNİ TAKTIĞI ANIN KARELERİ

"Ülkenin birlik ve bütünlüğüne, Cumhuriyet'in temel ilkelerine, dürüst ve namuslu bir siyasetin zorunlu olduğuna, kimlik, inanç, din, mezhep, ırk ve etnik kökenleri ne olursa olsun bütün insanların eşitliğine, kadınların özgürlüğüne ve haklarına inananların Türkiye'deki olumsuz gidişi görerek ülkeye sahip çıkmak için harekete geçme kararı aldıklarını" dile getiren Baykal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün burada CHP'ye katılan arkadaşlarımızın arkasında kişisel hiçbir hesap yoktur. Hiç kimse CHP'ye girerek avantaj elde etme peşinde değildir. Hiç kimse CHP'ye girerek kredi veya ihale alma, çıkar sağlama peşinde değildir. Kimse CHP'ye kişisel hesaplara gelmiyor. Vatan millet sevgisi, Türkiye aşkıyla geliyor. Bunu görüyor ve kıvanç duyuyorum."

CHP Genel Başkanı Baykal, kendilerinin hiçbir şekilde alışılmış anlamda, parti siyaseti yapan insanlar konumunda olmadığını ifade ederek, parti hesabı veya çıkarı yapmadıklarını, Türkiye'ye sahip çıkılması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Baykal, Türkiye'nin sıkıntılarını gördüklerini anlatarak, "Türkiye'ye sorumluluk duygusu içinde herkesin hukukuna, hakkına, alın terine ve emeğine saygı göstererek, herkesin bu topraklar üzerinde ayrımcılığıma maruz kalmadan, kimse tarafından dışlanmadan, iktidarın 'bizden değil' ayrımlarına karşı çıkarak, 'hepimiz biriz, hepimiz beraberiz, hepimiz kardeşiz ve biz Türkiyeyiz' diye ortaya çıkma anlayışındayız" dedi.

-TERSANELERDEKİ ÖLÜMLER-

Deniz Baykal, Tuzla'da tersaneler bölgesinde çalışan insanların "kendi kaderlerine terk edildiğini, çağın ötesinde bir anlayışla çalışmak durumunda bırakıldıklarını ve en temel güvencelerinden yoksun olduklarını" öne sürdü. Baykal, "Birbiri ardına devletin gözü önünde orada onlarca insanımızın gereksiz yere ölüme terk edildiklerini, kamuoyunun ve iktidarın dikkatine sunmak ve bu konunun çözümü için önlem talep etmek için Tuzla'ya gidiyoruz" diye konuştu.

Tuzla'da bir görevi yerine getireceklerini anlatan Baykal, unutulan, varlığı hatırlanmayan insanların hakkına, emeğine ve alın terine sahip çıkmak için bir görev yapacaklarını, ilgililerin ve görevlilerin üzerine düşeni yapmalarını ve iktidarın dikkatini çekmek için çalışacakları ifade etti.

Baykal, İstanbul'a sahip çıkmak için burada olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye sahip çıkacağız. Türkiye kendisine sahip çıkılmasını bekliyor. Büyük Türkiyemiz, vatanımız, anamız, özümüz, her şeyimiz, halkın kendisine sahip çıkmasını bekliyor. Bu çağrıya hep beraber destek veriyoruz. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum, kıvanç duyuyorum, sizlerle el ele çok daha güçlü bir şekilde görevimizi yapacağız. Her şey yeni başlıyor. Türkiye'de her şey yeni başlıyor ve Türkiye'de çok şey değişecektir. Böyle geldi, böyle gitmeyecektir. Milletin dediği olacaktır, halkın dediği olacaktır. Bunları hep beraber sağlayacağız."

Baykal, törende daha sonra aralarında eski Bahçelievler Belediye Başkanı Saffet Bulut'un da olduğu yeni üyelere parti rozetlerini taktı.

YORUMLAR 187
  • Emsal Dua 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne perhiz ne Lahana tursusu Baykal. en acik tabiriyle baykal istismarcidir.Oraya giden basörtülüyüde siddetle kiniyorum.Neyi taktigini bilmeyen birisinin bilincindende süphe ederim. Bu oyunda olabilir.Basi acik birine türban giydirip imaj düzeltme capasida olabilir.
    Cevapla
  • hayrullah bodur 16 yıl önce Şikayet Et
    Sana herşey mübah Deniz Baykal Sen bu ülkenin emektar muhalefetisin.. Gün olur Laikliği kullanırsın gün olur Din i.Bu ülke sana babandan miras kaldı istediğin gibi at oynat.Neyse senin suçun yok sana alet olanlar utansın.Ama eminim onlarında senden farkı yok.
    Cevapla
  • mehmet ali 16 yıl önce Şikayet Et
    riyakarlar. bu ne haysiyet demek ki insanın onuru bu siyasetle gidiyormuş dostlar evet o partiye giren kişler de ün peşinde
    Cevapla
  • recep koç 16 yıl önce Şikayet Et
    din siyaseti. sayın BAYKAL bırakın artık din üzerinden laiklik üzerinden siyaset yapmayı, bak RECEP baba ya nasıl çatır çatır çalışıyor, ülkemize laf değil proje lazım, biraz ALlah(!)aşkına bunları düşün...
    Cevapla
  • nurettin gül 16 yıl önce Şikayet Et
    sizleri çok iyi tanıyoruz..!!!. Evet değerli dostlar..!!!Bir ara kuranımızın yakıldığı ve mescitlerin ahıra çevrildiğini ve ezanın turkçe okunduğunu dedelermizden çok iyi dinlemişsiz..Bunlar sankimi o devrin mahsulu ...!!!Fakat artık bu çarşıda mergup bir meta halinde insanlar bunlardan kaçıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin bilançosunu açıkladı
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt