Prof. Erbakan'ın Gençliğe Hitabesi!

Anadolu Gençlik Dergisi, 100. sayısında Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın gençliğe hitabesini yayınladı. İşte Erbakan'ın gençliğe hitabesi:

Prof. Erbakan'ın Gençliğe Hitabesi!
Prof. Erbakan'ın Gençliğe Hitabesi!
GİRİŞ 03.05.2008 09:45 GÜNCELLEME 03.05.2008 09:45
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Milli Görüş'ün popüler yayın organlarından Anadolu Gençlik Dergisi, Mayıs ayında 100. sayısını “Özlenen gençlik için 100. sefer” sloganıyla yayınladı. 100. sayısı münasebetiyle yüzü aşkın sayfa ve 100 bin baskı yapan dergi birçok makale, dosya ve röportajı da bünyesinde barındırıyor.


100 Bin gibi iddialı bir baskının yapılmasının en önemli nedeni hiç kuşkusuz Milli Gönüş davası liderinin iddialı söylevi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın dergide yayınlanan “Gençliğe hitabı”nın geniş yankı uyandıracağı bekleniyor..

Anadolu Gençlik'in 100. sayısında Mevlana, Bediüzzaman Said Nursi, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç’un gençlik tasavvurları üzerine hazırlanmış dosyalar da okuyucunun ilgisini çekmeye aday.

“Türkiye’de gençlik hareketleri” dosyasıyla Türkiye’deki gençlik hareketlerinin tarihini inceleyen dergi, Avrupalı genç Müslümanlar ile ilgili “Gelenek ve modernite arasında Avrupalı Müslüman gençlik” dosyasıyla da gurbetçilerin sorunlarına eğiliyor.

Ayetlerden ve hadislerden gençlere tavsiyeler sayfaları hazırlayan dergi ayrıca “Genç sahabeler iyi bir Müslüman olmak için gösterdikleri üstün özveri ve gayret sonunda yolumuzu aydınlatan kandiller oldular” diyerek “Genç sahabeler” konusu ile o gençliğe olan özlemi dile getiriyor. Dergide ayrıca İmam Gazali’nin gençlere yönelik öğütleri de yer alıyor.

Dergi gençlik özel sayısında Yazar Yusuf Kaplan, AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç ve İlahiyatçı-yazar Mevlüt Özcan ile röportaj yapmış. Yusuf Kaplan Türkiye’nin sekülerleşmesinin sömürgeleşmesiyle eşdeğer olduğundan bahsediyor. Dergi AGD Genel Başkanı Tongüç ile ise gençlik, Türkiye ve İslam dünyası üzerine ufuk turuna çıkarken Mevlüt Özcan ile modern dünyanın Müslüman geçlerin karşısına çıkardığı sorunlara fıkhi çerçevede değerlendirmeler getiriliyor.

Yazar kadrosunda D. Mehmet Doğan, Ali Haydar Haksal, Selami Güdener, Nureddin Şirin ve Kenan Çamurcu’yu bulunduran derginin bu sayısında ki diğer dosyalardan bazılar ise şöyle: “İslam delikanlı dinidir” , “Gençlik psikolojisi”, “Kuşak çatışması”, “İyi ki varsın gençlik” , “Hiç dağ görmemiş gençlere” ve “Kampüsüme huzur istiyorum”.


Derginin en büyük kozu olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın gençliğe hitabesinde ise şu ifadeler yer alıyor...


Erbakan'ın Gençliğe Hitabı


Hayat doğru ile yanlışın, güzel ile çirkinin, faydalı ile zararlının, adaletle zulmün mücadelesinden ibarettir. İslam sadece Müslümanlara değil bütün dünyaya huzur ve barış getirecek değerleri bünyesinde taşımaktadır. Gençler de bu barışın teminatıdır. Barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur tüm insanlığın ortak talebidir. Müslüman gençlerin de bu değerleri taşımaları bir zorunluluktur.

Taşıdığımız bu sorumlulukların aksine bugün bütün insanlık bir buhranın içindedir. İslam coğrafyası ırkçı emperyalistlerin elinde kan gölü haline çevrilmiştir. Ayrıca işsizlik, açlık, insan hakkı ihlalleri ile dünya gençliği bunalıma sürüklenmektedir. Bunalımdan çıkmanın yolu ancak ve ancak Milli Görüş ile mümkündür.

Bizim davamızın esası şefkattir. Gayemiz, tüm insanlığın saadeti için bütün gücümüzle çalışmaktır. İnsanlığın saadeti için çalışmak inancımız gereğidir. Dünyaya yön veren ve tarihe şan veren hareketlerin itici gücü tarih boyunca gençler olmuştur. çelebi Mehmet'leri ve Fatih'leri yetiştiren bu coğrafya bağrından sayısız kahraman çıkartmıştır, yine çıkartacaktır. Bizim hareketimizin motoru gençliktir. Genç, davasının sancağını en yükseğe diken Ulubatlı Hasan'ların yolunda yürüyen insandır. Gençliğini insanlığın kurtuluş davasına adayan Milli Görüş gençliği, dün olduğu gibi, yeni dönemde de büyük şahlanışıyla destanlar yazacak potansiyele sahiptir. Bu bağlamda Milli Görüş genci sağlam bir itikat ve inanca sahip olmalı, iç ve dış temizliğine de dikkat etmelidir. İbadetlerini ihmal etmemeli, ahlak sahibi bir insan olarak kendi nefisini de terbiye ederek bütün insanlığın saadeti için çalışmalıdır.

Şunu unutmayalım ki, gerek Selçuklular gerek Osmanlılar bin yıldan beri yeryüzünde hakkı ve adaleti tesis ettiler. Sadece çok büyük devlet adamları, bilim adamları olduğu için değil, aynı zamanda bütün yönleriyle güçlü oldukları için yeryüzündeki bu büyük hizmeti Cenab-ı Allah onlara nasip etmiştir. çünkü Anadolu'muzun her yerinde alimler insanları irşat ediyor gençlerimize örnek oluyorlardı. Bu güzel örnekleri gören gençlerimiz aynı inanç ve imanla yetişiyor, bir Seyit çavuş böyle meydana geliyordu. Tarihimizdeki bütün zaferler silahla değil maddi üstünlükle değil sadece iman, aşk ve azimle kazanılmıştır. Bir ülkenin gücü; tankı, topu, parası değil, imanlı evlatlarıdır. Bunun da temelinin; inançlı, milli ve manevi değerlerine bağlı aileler olduğu unutulmamalıdır. İnanç, her şeyin temelini teşkil eder ve gençler olarak sağlam bir imana sahip olunmalıdır. Kıymetli gençler insanların hayrı ve saadeti için, tüm gücünüzle çalışın. Her nefesin hesabının verileceğini bilerek, hayır yolunda çalışın. ömrünüzün sonuna kadar insanlığa hizmete devam edin.

'ÇAY SOHBETLERİNDE VE EDEBİYAT KÜRSÜLERİNDE KAHRAMANLIK SATMAK KOLAY'


Ayrıca asıl marifet, yük altında ve hizmet esnasında sadık ve sağlam kalabilmektir. Yoksa çay sohbetlerinde ve edebiyat kürsülerinde kahramanlık satmak kolaydır. Bu bağlamda, fert fert şu söyleyeceğim sözlere kulak veriniz, Milli Görüş'ü bilmek için, bugünkü olayları bilmek için mutlaka tarihimizi yakinen tanımak mecburiyetindeyiz. İşte bu sebepten dolayıdır ki, Milli Görüş'ün temsil ettiği büyük manadan dolayıdır ki, söyleyeceklerime dikkat ediniz.

Kıymetli gençler, herhangi bir kimse Malazgirt'te inanışının şahlanışını yaşamadan, Kosova'da, Niğbolu'da bir kılıç olup parlamadan, Ulubatlı Hasan olup İstanbul'u fethetmeden, Sultan Fatih olup atını denize sürmeden, Kanuni olup şanlı ordularıyla Avrupa'nın içlerine yürümeden, Seyit çavuş olup 250 kiloluk mermiyi “Ya Allah” deyip namluya sürmeden, bir insan Sakarya'nın siperlerine girmeden ve Kıbrıs'ta düşman tahkimatının arasından geçmeden Milli Görüş'ün ne olduğunu anlayamaz.

Sizler bu şuura ermiş gençler olarak, insanlığın saadeti için çalışıyorsunuz. Bütün dünyanın sizin bu çalışmalarınıza ne kadar ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Bu dünyayı inşaallah sizler kurtaracaksınız. çünkü yaşadığımız olayların bir tek ilacı var, yıllardan beri tecrübelerimizle belirttiğimiz gibi bu ilaç da ancak Milli Görüş’tür. Bu davanın motoru olarak gayretli çalışmalarınız inşaallah dünyadaki insanları kurtaracaktır. Hepimiz sevabı da, vebali de olan büyük bir sorumluluğun altındayız.

Yıllardır tüm insanlara duyurmaya çalıştığımız evrensel hakikatleri, gönülden gönüle nesiller boyunca taşıyacak olan gençlerimizin, insanlığın beklediği büyük hamleyi en kısa zamanda gerçekleştireceklerine olan inancımız tamdır.

Bu münasebetle ülkemizin her köşesinde canla başla çalışan bütün gençlerimizi alınlarından öpüyor, muvaffakiyetler diliyorum. Allah (c.c) hepimizi cennetinde buluştursun.


Anadolu Gençlik Dergisi'nin internet adresi: www.anadolugenclik.com.tr

YORUMLAR 131
  • serdar göçer 15 yıl önce Şikayet Et
    Seni SEVİYORUZ. ALLLAH yar ve yardımcımız olsun Hocam bu dava bizlere senin gençligine emanet gözün arkada kalması İZİNDEYİZ SAVUNAN ADAM
    Cevapla
  • ismail yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    seni seviyoruz savunan adam. çünkü sen sadece savunmadın savunduğun davayı yaşadın ve bizler gibi onbinlere öğrettin çünkü sen zülmü asla alkışlamadın zalimin yanında asla olmadın. seni seviyoruz savunan adam çünkü sen adam gibi adamsın çünkü sen gerçek mücahidsin seni seviyoruz çünkü bu davayı bu vatanı bu milleti sevmeyi bize sen öğrettin... inşallah seni eleştiren arkadaşlarda çok geçmeden seni ve mucadeleni tanırlar ve sana nekadar büyük haksızlık ettiklerini anlarlar... selam ve dua ile
    Cevapla
  • Dervis Devrimci 15 yıl önce Şikayet Et
    HOCAM İZİNDEYİZ!. Öncelikle bu tarihi haberi yayınlayarak Milli Görüşçülerin siz haber7 ailesine karşı olan haklı antipatisini sildiğiniz için teşekkür ederiz. HOCAM İZİNDEYİZ. O\'NUN RIZASI İÇİN RASULÜN YOLUNDAYIZ ELHAMDÜLİLLAH.
    Cevapla
  • Yiğit yiğit 15 yıl önce Şikayet Et
    Patanili müslümanların lideri !!. Patani..Şimdi burada Erbakan karşıtı yorum yazan \" BÜYÜK MÜSLÜMANLARIN\" duymadığı , bilmediği,müslümanların zulüm gördüğü yer..Patani İslami direniş örgütü lideri Gerçek hayat dergisinde çıkan röportajda,kendisine Türkiyeden hangi şahsı ve grubu tanıyorsunuz sorusuna \"ERBAKANI ÇOK SEVERİZ,KENDİSİ BAŞBAKANKEN ÇOK YARDIMLARI DOKUNDU,BİZLERİ ÇOK DESTEKLEDİ,HALA MALEZYAYA GELDİĞİNDE BİZİM YANIMIZA UĞRAR,BİZLERLE GÖRÜŞÜR\" diyor.. PATANİDE Kİ MÜSLÜMANIN DERDİYLE DERTLENEN KUTLU LİDER ,SENİN İZ\'İNDEN GELİYORUZ.
    Cevapla
  • mimiga mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    cevap verme hakkım engellendi. Ama bazılarının peş peşe gönderdiği propaganda mesajlarına müdahale edilmedi Üstelik bana AYETLE DALGA GEÇİYORSUN diyecek kadar gözü dünmüş yorumculara rağmen!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler