Okay CHP'de görev dağılımını açıkladı

CHP'nin parti meclisinin yeni MYK'yı seçmesinin ardından MYK'daki isimleri açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, MYK'de yer almayan Gürsel Tekin için 'görevinin başında' dedi

Okay CHP'de görev dağılımını açıkladı
Okay CHP'de görev dağılımını açıkladı
GİRİŞ 29.05.2010 13:24 GÜNCELLEME 29.05.2010 13:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ilk toplantısında görev dağılımı yapıldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısında seçilen MYK, ilk toplantısını yaptı.

Hakkı Suha Okay toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, MYK'nın PM üyelerinin oy birliğiyle seçildiğini, Genel Sekreterliğe getirilen Önder Sav'ın 75, Genel Saymanlığa seçilen Faik Öztrak'ın ise 74 oy aldığını, Sav'a 6, Öztrak'a ise 7 geçersiz oy çıktığını kaydetti. Buna göre MYK şu isimlerden oluştu:

''Önder Sav, Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan, Gaye Erbatur, Mevlüt Coşkuner, Turgut Dibek, Mahmut Duyman, Gökhan Günaydın, Hüseyin Karakoç, Ali Koçal, Abdullah Özer, Berhan Şimşek, İzzet Çetin, Tekin Bingöl, Haluk Koç, Şahin Mengü, Hakkı Suha Okay, Umut Oran, Faik Öztrak, Abdülrezzak Erten''.

Okay, daha sonra MYK'daki görev dağılımını da açıkladı. MYK'daki görevlendirme şöyle:

Hakkı Suha Okay - Örgüt, TBMM ve Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Haluk Koç - Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Yurtdışı İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Nevin Gaye Erbatur - Parti İçi Eğitim ve Yardımcı Kollardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Umut Oran - İş, Çalışma Hayatı ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Tekin Bingöl - Üye Yazım Birimi ve Örgüt İlişkilerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

Gökhan Günaydın - MYK Sekreteryası, Meslek Kuruluşlarıyla İlişkiler ve MYK Raportörlüğünden Sorumulu Genel Sekreter Yardımcısı

Gülsün Bilgehan - Yurtdışı ilişkiler, Yurtdışı CHP Büroları ile İlişkiler, Yurtiçi Siyaset İzlenmesinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

Abdülrezzak Erten - Halkla İlişkiler ve Yardımcı Kollardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

Okay, PM üyesi Prof. Dr. Sencer Ayata'nın Bilim, Yönetim, Kültür Platformu Başkanlığı'na, Orhan Eraslan'ın Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı'na, Orhan Akbulut'un Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığı'na, Selahattin Öcal'ın da Yüksek Disiplin Kurulu Sekreterliği'ne seçildiklerini aktardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, CHP Kurultayı'nın ardından ilçe seçim kuruluna süresi içinde bir itirazda bulunulmadığından seçim sonuçlarının kesinleştiğini belirtti.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ilk toplantısında görev dağılımı yapıldı. Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Hakkı Suha Okay, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Okay, Parti Meclisi üyesi olan Gürsel Tekin'in MYK'da yer almadığını hatırlatılarak yöneltilen, ''Parti Meclisi üyesi olduğu için de il başkanlığına devam edemeyecek. Nasıl bir çözüm öngörüyorsunuz?'' sorusuna, ''Şu an Sayın Tekin Parti Meclisi üyemizdir. Sizin ifade ettiğiniz gibi çözümü gerektiren bir sorun da bulunmamaktadır. Sayın Tekin görevinin başındadır'' karşılığını verdi.

Okay, Gürsel Tekin'in İstanbul il başkanlığına geri dönmesine sıcak bakıp bakmadığının sorulması üzerine de herkesin partide bir görev üstlendiğini, Tekin'in de PM üyeliği yaptığını ve PM'nin kurultaydan sonra en yüksek karar organı olduğunu belirtti.

PM toplantısından dışarıya yansıyanın ''Tekin'in tekrar İstanbul İl Başkanlığı'na dönmesi olduğunun'' ifade edilmesi üzerine ise Okay, ''Şu an Sayın Gürsel Tekin Parti Meclisi üyemizdir'' dedi.

Okay, bazı PM üyelerinin üyeliklerine yapılan itirazın anımsatılması üzerine ise şunları söyledi:

''Önceki Merkez Yönetim Kurulu tarafından bir tasarruf gerçekleştirilmiştir. Daha sonra bu tasarrufla ilgili kimi değerlendirmeler basına yansımıştır, ancak CHP kurultayı Çankaya İlçe 4. Seçim Kurulu tarafından yapılmış ve ilçe seçim kuruluna süresi içinde herhangi bir itiraz gelmemiştir. Bu haliyle seçim sonuçları kesinleşmiştir ve kesinleşmiş olan bu seçim sonuçlarına göre artık üyeliklerin tartışılması söz konusu değildir.''

GÖLGE KABİNE

Okay, bir başka soruyu yanıtlarken de ''gölge kabine oluşturulması'' yönünde bir çalışmaları olacağını belirtti. PM üyeleri, milletvekilleri ve katkı vermek isteyen CHP'lilerden oluşacak bir kadronun böyle bir sorumluluk üstleneceğini açıklayan Okay, bu kişilerin ilgi ve ihtisas alanlarına göre çalışacaklarını ifade etti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''yakın zamanda yeni dosyalar açıklayacağını'' söylediğini ifade eden bir gazetecinin ''Yarın Çorum'a gidiyorsunuz, böyle bir şey beklemeli miyiz?'' sorusunu da Okay, ''Bu tür ziyaretlerde dosya açıklamıyoruz'' diye yanıtladı.

Okay, Kılıçdaroğlu'nun yarın Çorum'a gideceğini, gelecek hafta ise Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale illerini kapsayan bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Enes YALÇIN 13 yıl önce Şikayet Et
    GANERE. Şu süha okay ı ve alakasız ama futbol yorumcusu faik çetiner i her görüşümde Konyalıların bu tip adamlar için kullandıkları o söz aklıma gelir:GANERE
    Cevapla
  • m.ali 13 yıl önce Şikayet Et
    bu adam icin yorum yapmak degmez. ................
    Cevapla
  • fatih yeter 13 yıl önce Şikayet Et
    umrumda. ya çok ta umrumdaydı.ne büyütüyorsunuz bu CHP yi.her biri ergenekon destekçisi kişiler......
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    Çok da umurumuzdaydı. görevinin başındaymış. Sanki çok mühim biri, mühim bir görevi var. Sıradan biri işte. Olsa ne olur, olmasa ne olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...