CHP öğretmen maaşlarını Meclis'e taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Öğretmenlerimiz maaşları AB ülkelerine göre sıralandığında yüksekten düşüğe doğru kaçıncı sıradadır?" diye sordu.

CHP öğretmen maaşlarını Meclis'e taşıdı
CHP öğretmen maaşlarını Meclis'e taşıdı
GİRİŞ 28.05.2012 14:10 GÜNCELLEME 28.05.2012 14:10
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Öztürk, Başbakan'ın, "...Bir öğretmenin en düşük olanı 1624 lira alıyor. Ne karşılığı alıyor? Haftada 15 saat karşılığı alıyor. Peki, düz bir memur ne kadar çalışıyor? 40 saat. 40 saat için bu rakamın altında alanlar da var. Öğretmen ek ders verirse, bunun üstünde alıyor.

Bir de tatili var. Yılda iki ay. Düz memurun tatili ise 20 gün. Şimdi soruyorum; bu haksızlık değil mi?...." şeklindeki sözlerinin basına yansıdığını belirtti. Öğretmen maaşlarını Meclis'e taşıyan Öztürk, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Öğretmenlerimizin ders saatleri dışında, ders öncesi hazırlık ve ders sonrası değerlendirme çalışmaları yaptığından ve bunun için ne kadar zaman ayırdığından haberiniz var mı? Varsa bu zaman ne kadardır?
Türkiye'de öğretmenler sadece derslere girmemekte, bunun yanı sıra, özellikle son yıllarda yaygınlaşan Toplam Kalite Yönetimi, İlköğretim Kurumları Standartları uygulamaları, TEFBİS, ADEY, RİDEF vb. ek işlerin yanı sıra, yaklaşık 3600 anket sorusunu yanıtlamak, Bakanlığın ödenek ayırmadığı okullara bağış toplamak için kermes düzenlemek vb. gibi işlerle ders dışı zamanlarda da yoğun bir mesai harcadığı bilginiz dahilinde midir?

Öğretmenlerimiz maaşları AB ülkelerine göre sıralandığında yüksekten düşüğe doğru kaçıncı sıradadır?
Söylemiş olduğunuz bu tür sözler, sön dönemde de artış gösteren öğretmenlere karşı şiddet olaylarının artmasında etken değil midir? Bu tür sözleriniz öğretmenlerimizi hedef tahtası haline getirmiyor mu?"

(ANKA)

YORUMLAR 31
  • 365 11 yıl önce Şikayet Et
    chp ilk kez sana katılıyorum. demekki ne imiş hangi partiden millet vekili olduğu değil ne kadar adam oldugu önemliymiş bir insanın...
    Cevapla
  • ardıl yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen. hayret chp ilk kez doğru bi iş yaptı..çok şükür ya rabbi bu günleride gördük..inş. gerisi de gelir.böyle yaparsa sanırım öğretmenler onları iktidara taşıyacak...akp ne yapacak merak ediyorum öğretmenlerin gönlünü kazanmak için..:))
    Cevapla
  • dekokrasi 11 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen kaç saat çalıoşıyor 6 sat mi 24 saat mi . okulda günlük 6 ders olduğuna göre (liselerde 8) 3 sat diyenler diğer 3ü nerelerine koydular. okuıla gelmeden önce her ders için ayrı ayrı hazırlık yapmak zorunda olduğuna göre bu kaç saat tutuyor bilen varmı. bir a4 kağıdımı yazmak 45 dakikalık olduğuna göre siz hesaplayın. yazılıları okulda okursa öğretmen ders yayabilşir mi. soruları okulda hazırlarsa dersi kim işleyecek. 3500 istatistik sorusunu cevaplamak için oklul internetiyle kaç günde bitirir ..formları okulda doldurmaya kalakrsa sizce ders için zaman kalırmı. allah aşkına sırf karneleri bile okulda doldurmaya kalkışırsa okul neti çöker. enayi öğretmen de hep kendi imkanalrıyla devlet işinşi yapıyor. öğretmen için zaman kavramını tartışan zır cahillere diyecek bir şey yok.
    Cevapla
  • Fatih Karaca 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakanıma!. sayın başbakanım taksi duraklarına gidip taksicilerin sorunlarıyla meşgul olduğunuz kadar okullarımıza gidip, bırakın okulları sadece bir okula gidip öğretmenler odasında bu ülkenin en değerli varlıkları olan öğretmenlerin problemlerini o çok bilmiş danışmanlarınızdan! değil de öğretmen arkadaşlarımızın bizzat ağzından dinleseydiniz, hiç değilse yarım saat dinleseydiniz öğretmen camiasını derinden yaralayan bu sözleri sarf etmeyecek ve bu hataya düşmeyecektiniz! bir ülkede öğretmenine bir taksici kadar değer verilmiyorsa vay o ülkenin haline!.. hele bizzat o ülkenin başbakanı da böyle düşünüyorsa vay ki vay!..
    Cevapla
  • salih kozak 11 yıl önce Şikayet Et
    allah rızası için ne olur bir kere derse girin ... 40 dakika derse girmek aralıksız 3 saat çalışmaktan daha fazla yoruyor insanı.eve geldiğimde bütün bunun acısını kendi çocuklarımdan çıkarıyorum.saatlerce öğrencilerime etkinlikler hazırlıyorum.kendi çocuğumun çoğu kere derdiyle bile ilgilenemiyorum.helalı hoş olsun.biz hizmet ediyoruz.eve geldiğimde başımı yastığa koyunca vicdanım rahat elhamdülillah.sayın başbakanımızı çok severim.ve ona inanılmaz derecede güvenirdim.ama yaptığı son açıklama ,bütün öğretmenler gibi beni de derinden yaralamıştır.bir gün allah rızası için 40 dakika derse girin ve psikolojinizi bir gözden geçirin.o zaman öğretmenlerin yatıp yatmadığına karar verirsiniz.ben başbakanın yanlış yönlendirildiğine inanıyor be bu konuda kendisinden açıklama bekliyorum.kırılan 3 000 000 kalp gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı