AK Partili Uslu: Yüreği yeten kürtajı izlesin

'Embriyonun da hakları var, ceninin de' diyerek kürtaja karşı çıkan AK Partili Zeynep Karahan Uslu, 'Ya bebek down sendromluysa' sorusunu da 'Özürlülük, yaşam hakkını canlının elinden almayı gerektirmez' diye yanıtladı

AK Partili Uslu: Yüreği yeten kürtajı izlesin
AK Partili Uslu: Yüreği yeten kürtajı izlesin
GİRİŞ 01.06.2012 06:35 GÜNCELLEME 01.06.2012 06:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hakkı Kurban'ın haberi

Kürtaj polemiğine katılan AK Partili Zeynep Karahan Uslu da sıkı bir kürtaj karşıtı çıktı.  TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Uslu, 'Embriyonun da hakları var, ceninin de' diyor ve 'Kürtaj bir haktır' diyenlere 'Yürekleri yetiyorsa, kürtaj görüntülerini izlesinler' önerisinde bulunuyor.

İşte Uslu'nun değerlendirmeleri:

- Bir anne, bir kadın ve iktidar partisine mensup bir milletvekili olarak kürtaja siz hangi pencereden bakıyorsunuz?
Kürtaj oranlarında son bir yılda yüzde 19 artış var. Kürtaj, asla bir doğum kontrol yöntemi olamaz. Değerlendirmeler yapılırken, 'yaşam hakkı'nın en temel ve kutsal hak olduğu asla göz ardı edilmemeli. Tartışmalarda üstü örtülmek istenen de tam budur.

- Yaşam hakkı görmezden mi geliniyor?
Evet; çünkü embriyonun da hakları vardır, ceninin de. Yaşam hakkı kutsaldır ve tartışılamaz. Hayat başladığı andan itibaren, haklar da başlar.  

-  'Kürtaj bir hak' deniliyor...
'Bu bir haktır' diyenler, yürekleri yetiyorsa, kürtaj görüntülerini izlesinler. Bebeğin oluşmuş minicik parmaklarının, ellerinin nasıl penslerle koparıldığını görsünler. Şüphesiz, 'tıbbi zorunluluk veya başkaca zorunlu haller' için bu imkanın ortadan kaldırılması yaklaşımı yok.

ÖZÜRLÜ DE YAŞAMALI

-  Bebeğin down sendromlu olması veya tecavüz sonucu oluşması 'zorunlu haller' olarak nitelendirilebilir mi?
Down sendromu konusunda bilgi kirliliği var. Bu, 16. ve 20. haftadan sonra bulgulanabiliyor. Tüm dünyada olduğu gibi uzmanlardan oluşan bir tıbbi kurul incelemesinden sonra ailelere 'Böyle bir evladınız olacak ama kürtaj yaptırmak gibi bir tercihiniz de var' denilmektedir. Kişiden kişiye bakış değişebilir ancak 'özürlülük' de kanaatimce bir canlının elinden yaşam hakkının alınmasını gerektiren bir durum değildir.

- Başbakan'ın 'sezaryen' çıkışı da eleştirildi. Kadın gözüyle siz nasıl bakıyorsunuz?
Sezaryende dünya ortalaması yüzde 15-20'lerde iken Türkiye'de yüzde 45'i bulmuş. Burada bir anormallik yok mu? Demek ki burada yanlış bilgilendirme ya da ticari açıdan bu imkanın kötü kullanımı doğrultusunda bazı sebepler var. Süreç, bunları da ortaya çıkaracaktır.

Akşam

YORUMLAR 9
  • Ender Arslantürk 11 yıl önce Şikayet Et
    bu alemin sahibi olan zat' ın en has misafiri ve en makbul mahluku insandır !. göklerin ve yerin mülkü allah' ındır... o, ne dilerse, onu yaratır ! kimi dilerse ona kızlar bağışlar, kimi dilerse ona erkekler lutfeder... yahut erkekler, dişiler olmak üzere çift verir... kimi de dilerse onu kısır bırakır... şüphesiz o, hakkıyla bilendir, her şeye kadirdir... -eş-şuarâ 42/49-50- şu var ki, allah teala (yarattığı her şeyi bir sebeb)e bağlamıştır ! ve sebeplerin bir araya gelmesi, sonuçların yaratılmasına her zaman ama her zaman bir duadır... bu bazen bir meyve.. bazen bir nefes.. bazen de bir bebek.. !? sonuçta dileyen allah olduğununa göre insanın vazifesi ise, artık o yaratılanın hayatında tecelli eden esma isimlerini ve sıfatlarını okumaya çalışmak ve allah' a tevekkül etmektir... bir canlıyı hayattan mahrum bırakmak demek; hayat için yaratılan bütün nimetlerin hakk istemesi demektir ki; mazallah insanın ahirette ayağını sonsuz cehenneme kaydırmaya bile sebeptir..
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    kurtajı savunanlar acaba kimler. kurtajı savunanların kim olduguna bakarsanız zaten her şey daha anlaşılır olacaktır.kurtajı islam düşmanları savunur,türkiye düşmanları savunur,toplumun ahlaken bitmesini isteyenler savunur,yada gayrimeşru ilişki yaşayan çocuk yapmaktan korunmayı bilmeyenler ağırlık olarak çıkacaktır.resmi kürtaj rakamlarına merdiven altı yapılan kürtajlarda eklense durumun dahada vahim olduğu kolayca anlaşılır zaten.bütün dinlerde kürtaj yasak iken bir çok ülkede kurtaj yasak iken veya kurtajın çok özel bir duurmda yapılmasına müsaade edilirken.biz müslüman ülke olarak kurtajı neden savunuruz kim hangi mantıkla savunur gerçekten bunu anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    ey hayvan hakkını savunanlar ot çöp hakkını savunanlar . her platformda hayvan hakklarını savunanlar,doğayı hakkını savunanlar aynı duyarlılığı kendini savunamayacak kadar çaresiz olan canlı bir insan için neden göstermıyuorsunuz.çocuğun özürlü olacak olması yaşam hakkının son verılmesı hakkını bize verirmi.o zaman şu anda yaşayan doğuştan özürlülerınde yok edılmesı aynı anlama gelmezmı.yada ömrünün bir kısmını sağlam olarak geciren sonradan başkasının bakımına muhtaç duruma düşenınde yok edılmesı aynı anlma gelmezmı.tabıkı bu savunmayı yapanların aslında türkiyenın ve islam düşmanı ülkelerin bayraktarlığını yaptıklarının farkındalığı toplumu ahlaken bitirme projesinin bir parçası olduğunu biliyorlarmı.
    Cevapla
  • Abdullah 11 yıl önce Şikayet Et
    yıl 2012. evet pelin aydın yıl 2012 hala senin gibi cahiliye dönemi kafasında olan kaldı mı ya. eskiden hadi kız çocuk diye öldürüyorlarmış siz aşmışsınız kız erkek de ayırt etmiyorsunuz.
    Cevapla
  • Muhammed Hamidullah 11 yıl önce Şikayet Et
    pelin aydin`a cevap...!!!. pelin hanim ve o`nun gibi düsünenlere cevap olsun. bir insanin kazara zina ya da evlilik yoluyla cocugu olabilecegi ve bundan dolayi sorumluluk tasimamasi gerektigi inceligini gösterirken, anne karnindaki bebegin (rahime düstügü anda canlidir diyor allah) kürtaj yoluyla cinayet islenerek öldürülmesini kabaca zorbaca buluyorsun öyle mi...??? kadini gayri mesru hayatta pacavra gibi kullandirtan ve kullanan zihniyetlerdir asil kadina mal gözüyle bakan. hic kimse allah`tan daha iyi bilemez. din adamlari bangir bangir cinayettir (kuranda geciyor) diye feryad ederken, birileri kuran`a ihtilaf etmekten imanini kaybederek kafir oluyor haberleri yok. buradan iddia ediyorum kürtaji savunmak, allah`in haram kildigini helal saymaktir, ki bu da o sahsin kafir olmasina yeter. allah`a muhalefet etmeye kimsenin ama kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir...!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!