Kamalak, hükümete Refahyol zamları ile yüklendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Bugün memura yeterince zam yapılmıyor. İki günde Türkiye, Yunanistan'a dönermiş. Biz kendi dönemimizde yüzde 50 verdik, hiçbir şey olmadı'' dedi.

Kamalak, hükümete Refahyol zamları ile yüklendi
Kamalak, hükümete Refahyol zamları ile yüklendi
GİRİŞ 02.06.2012 00:50 GÜNCELLEME 02.06.2012 00:50
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Kamalak, partisinin Kütahya İl Teşkilatı yöneticileri ve üyeleriyle bir restoranda düzenlediği toplantıda, Müslümanların, sahip olduğu değerlerin farkında olmadığını savundu.

Refah Partisi'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde sendikaların memur maaşlarına yüzde 30 zam istediğini ancak maaşların yüzde 50 oranında artırıldığını belirten Kamalak, ''Yüzde 50'yi duyunca herkes şaşırdı. 'Dalga mı geçiyorsunuz?' dediler. Çünkü bir önceki hükümet yüzde 20'den bir kuruş yukarı vermemişti. Biz bu zammı yapınca Mesut Yılmaz, 'O kadar parayı nereden bulacaksınız?' dedi. O parayı bulduk'' diye konuştu.

Kamalak, o dönemde Bağ-Kur'lular ve emekliler için de ciddi oranlarda maaş zammı yapıldığını anımsattı.

''Son 50 yıldır iki yakası bir araya gelmeyen ülkenin yakalarını biz bir araya getirdik'' diyen Kamalak, daha sonra iç sömürüyü önleyebilmek için havuz sistemini kurduklarını, bütün yapılanlar için dışarıdan bir kuruş dahi borç almadıklarını anlattı.

Kamalak, o dönem dış borcu 10 milyar dolar azaltıp denk bütçeyi oluşturduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bugün memura yeterince zam yapılmıyor. İki günde Türkiye, Yunanistan'a dönermiş. Biz kendi dönemimizde yüzde 50 verdik, hiçbir şey olmadı. Herkese, oğlunuza, kızınıza iş mi arıyorsunuz? Çözüm bizde. Üretmeyen bir ekonomi işsizliği, fakirliği çözebilir mi? Hayır. Çözüm bizde.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara. bazıları enflasyon o zaman yüzde 35 di ,ekmek bile zor alınıyordu gibi laflar etmiş. peki şimdi enflasyon söylendiği gibi yüzde 3-4 mü,eğer enflasyon yüzde 3-4 ise --elekriğe,doğal gaza,suya,benzine niye yüzde 20 lik zamlar yapılıyor,enflasyon yüzde 3-4 ise vekiler ve onların danışmanlarına niye yüzde 45 zam yapıldı söyleviyerin. ve o zaman memur ekmeği bile zor alıyordu demişiniz,o zamana göre ekmek 3 te 1 oranında ufaldı ,o zamanların 500 gramlık ekmeği,şimdi 200 gr oldu ve 600-700 krş tan satılıyor.bir simit 750 krş tan satılıyor beyler. kılavuzluğunuza gerek yok beyler.... görünen köy kılavuz istemiyor.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    yasir. gercekten cok ayip ya...ınsan ayni donemde enflasyonun kac oldugunu da soyler. delikanlilik, durustluk budur. hukumet 2002 den beri reel enflasyonun da reel maaslarin da artisini soyluyor. durustluk boyle olur. saadetin yontemi bu olmamamli.....
    Cevapla
  • Abdulhak Çoban 11 yıl önce Şikayet Et
    şahanpaşa bey. sizin kuralına göre oynamak dediğiniz şey bütçesinin büyük bir kısmını faize ödeyen, dağılma sürecine girmiş ab nin peşinden koşan, amerikan çıkarlarına uygun dış politika kurgulayan bir siyasetse biz bu oyuna karşıyız ve amacımız oyunun kurallarını hakka hizmet eden bir şekilde düzeltmektir. aşağılık psikolojisiyle ancak piyon olabiliriz ancak bizim vurgumuz her zaman sultan fatih in torunlarıyız üzerine fark bu yeter ki destek verin allah ın izniyle herşey değişir kurallar dahil
    Cevapla
  • DELİ BALTA 11 yıl önce Şikayet Et
    dürüst olun. yüzde 50 zam verdiğiniz zaman yüzde 35 enflasyon vardı ayrıca rakamlar öyle düşük düzeydeki çoğu memur ekmek bile zor alıyordu yani 50 lirayı 75 lira etmekle 2bin lirayı 3 bin lira etmek aynı değil
    Cevapla
  • Doğan Genç 11 yıl önce Şikayet Et
    orjinalle çakma arasındaki fark.. orjinali varken çakma ürün kullanmak bu olsa gerek,başlangıçta çok cazip gelen ürün zamanla çok pahalıya gelmiyor mu ?akp'de öyle,önümüzdeki yıllarda hem maddi hemde manevi olarak bunu göreceğiz.şu anda dünyanın en yüksek faiziyle borç alınan sıcak parayla yürütülen ekonomimiz yabancılaştımayla satılan kar eden kamu kuruluşları,bankalar televizyonlar v.s 'lerle maneviyatımız bitiriliyor.farkına vardığımızda inşaallah iş işten geçmiş olmaz.uykudan uyanmak dileğiyle.......!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!