İstifasını vermek için AK Parti'ye gidiyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Abdullah Tekbaş, görevinden istifa etmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne gideceğini bildirdi.

İstifasını vermek için AK Parti'ye gidiyor!
İstifasını vermek için AK Parti'ye gidiyor!
GİRİŞ 15.06.2012 15:22 GÜNCELLEME 15.06.2012 15:22

Tekbaş, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti İzmir İl Başkanlığının 4. Olağan Kongresi öncesinde başkan adayı olduğunu, AK Parti'nin, İzmir'e daha iyi hizmet vermesi için çalıştığını söyledi.

AK Parti içinde çalışmaya başladığı günden itibaren, parti genel merkezinin emrinde olduğunu ifade eden Tekbaş, ''AK Parti, hukuka en fazla uyan partidir. Mazbatamı almadan önce genel merkezi aradım, bilgileri doğrultusunda hareket ettim'' dedi.

AK Parti'nin ''İzmir'de yükselişini önleyici, kulaktan dolma haberler çıkması üzerine'' açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu anlatan Tekbaş, şöyle konuştu:

''Genel Merkez, istifamı istediği ya da çağırdığı zaman ne istiyorlarsa yapacağımı söylemiştim. Bu sözümün arkasında duracağım. AK Parti'de şahısların önemi yoktur. Hukuki süreç devam ederken makamın boş kalmaması için buradayım. AK Parti için yapmam gerekeni yapıp, genel merkeze giderek, ne istenirse onu yapacağım. Yürütme Kurulu'nu görevden alarak, yeni il başkanı belirlenene kadar, Rahmi Taştan'ı başkanvekili olarak atıyorum. Kemal Erim de İl Sekreterliği görevini sürdürecek. Genel merkeze istifamı vereceğim, talimat doğrultusunda bir isim atanacak ve başkanlık makamı boş kalmayacak. İstifamı vermek üzere bugün AK Parti Genel Merkezi'ne gidiyorum.''

Tekbaş, AK Parti Genel Merkezi'nin konuya ilişkin yaklaşımının sorulması üzerine, ''Genel Merkez izin vermese mazbatayı alamazdım, bu göreve gelemezdim. Genel merkez istese şu ana kadar istifa etmiştim'' dedi.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na çağrılmadığına yönelik iddialar bulunduğu hatırlatılan Tekbaş, davet mektubunu basın mensupları ile paylaştı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı kongresinde seçimi kazanan Ömer Cihat Akay'ın ''sabıkasının olduğu'' yönündeki itiraz üzerine, İl Seçim Kurulu, mazbatayı diğer aday Abdullah Tekbaş'a vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap