Üniversite harçları tamamen kaldırıldı

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bundan böyle birinci öğretimde harçlar kaldırılmıştır'' dedi.

Üniversite harçları tamamen kaldırıldı
Üniversite harçları tamamen kaldırıldı
GİRİŞ 27.08.2012 19:36 GÜNCELLEME 28.08.2012 08:00
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, öğrenci harçlarının kaldırıldığını açıkladı. Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toplantı sonrasında ''müjde'' olarak açıklamak istediğini belirten Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite öğrencileri için harçların kaldırılacağı müjdesinin, bugün bir kararnameyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Arınç, şöyle konuştu:

''Sayın başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır. 2011-2012 öğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından doğrudan istifade edecektir. Aynı şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir. Yine 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır.''

Arınç, birinci öğretimden ve açık öğretimden harçların kaldırılmasının bugün gerçekleştiğini ifade ederek, bu akşam mükerrer veya yarın ki Resmi Gazete'de kararnamenin yayımlanacağını bildirdi.

Bülent Arınç, bir gazetecinin, katkı paylarının ikinci öğretimde okuyan öğrencilerden alınmaya devam edip etmeyeceğini sormasına üzerine, katkı paylarının birinci öğretim ve açık öğretimden kalktığını, ikinci öğretimden alınan öğrenim ücretinin devam edeceğini bildirdi. Birinci öğretim ve açıköğretim için kanunda geçen tabirin ''katkı payı ve harç'', ikinci öğretimde alınan ücretin ise kanunda ''öğrenim ücreti'' olarak geçtiğini belirten Arınç, birinci öğretim ve açıköğretimdeki toplam 3.5 milyon öğrenciden katkı payını kaldırdıklarını ifade etti.

Arınç, ''Öğrenim ücreti katkı payı olmadığı için ayrıca bir kanun çıkarılması gerekmektedir. Şu anda kararnamemizin içinde katkı payları ve harçlar bulunmaktadır'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 125
  • Fatmanur 8 yıl önce Şikayet Et
    Adaletli olunda adam gibi hepsini kaldırın madem öyle. İkinci öğretimlerdede kalksın illa bir yerden para vuracaklar zaten !!
    Cevapla
  • sibel kahraman 11 yıl önce Şikayet Et
    haberler kamuoyuna tüm detaylarıyla yansıtılmıyor!!!!. üniversite harçları kaldırıldı deniyor.öyle birşey yok. ben de açıköğretim öğrenci adayıyım ama görüyorum ki sadece katkı payı dedikleri 45 tl kaldırılmış. 205 tl yine ödemek zorundayım. bu haberin manşeti neden harçlar kaldırıldı şeklinde gösteriliyor?!! konuyla direkt ilgisi olmayan bir insan " oh ne güzel! başbakanımız yine faydalı birşey yaptı" diyerek seviniyor. halbuki işin içyüzünü hiç bilmiyor. uyan türkiye.....
    Cevapla
  • ahmet avlar 11 yıl önce Şikayet Et
    mağdur olanlar. hadeee bre pehlivan chp anayasa mahkemesine benim için gidermisi
    Cevapla
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    devlet bir şekilde bir bahaneyle. milletde bir lira bırakmıyor.sonra toplanan bu para bir şekilde dahasıda var deyip sürekli bir yerlere bağlanıyor.cari açığımız çok.bu para demekki üretimden değil,dişten tırnaktan çıkıyor.harcanan şeyler iyimi oluyor kötümü oluyor.yapılan icraatlerin yatırımların iyimi kötümü önceliklimi olduğu şimdiden değerlendirilecek olanlar var,sonradan değerlendirilecek olanlar var...
    Cevapla
  • ferit uyanik 11 yıl önce Şikayet Et
    artık neye eylem yapaçaklar ki?. halk odaklı yönetim budur işte .parasız üniversite isteriz:al işte sana parasız üniversite !!parasız ilk orta lise isteriz:al sana hem parasız hemde kitaplarda bedava.adalet savcılık belgesi:alsana belge ne parası!hastanelerde insan gibi karşılanmak isteriz:al sana sigortalı vatandaş istediğin yere git tedavi ol!bıçak parası öğretim üyesi farkı vs. yok kardeşim seni bu devlet finans ediyor dolayısı ile devlet halkın vergisini sana aylık olarak veriyor.ya hizmet et yada git .bazıları düşünüyor ve hayal kuruyor iktidara geldiğinde çebini doldurmaktan ve yeni doldurma kanalları açmaktan halka hizmet edemiyorlar.ben akpartili deyilim ve asla olmayacağım ançak takım tutargibi partide tutmayacağım vatandaş olarak bu yapılana verilecek tek cevabım var sandıkta sırf gördüğüm hizmet için onları oyumla ödüllendireceğim.saygılarımla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı