İmam hatipliye askeri okul kapısı açılıyor

Milli Savunma Bakanlığı'nın, Harp Okulları'na, imam hatip lisesi mezunlarının da alınması için mevzuat değişiklik çalışmalarına başladığı ortaya çıktı.

İmam hatipliye askeri okul kapısı açılıyor
İmam hatipliye askeri okul kapısı açılıyor
GİRİŞ 17.09.2012 08:52 GÜNCELLEME 17.09.2012 09:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

TBMM Dilekçe Komisyonu'nun, geçtiğimiz Haziran ayında tamamladığı “Harp Okulu” raporunda, “Harp Okulu öğrencisi olma şartlarını taşıyan her öğrencinin hangi liseden geldiğine bakılmaksızın, ‘Harbiyeli' adaylığına talip olma hakkı bulunacak şekilde düzenlenmesinin istenmesine karar verildi” denildi. Böylece Meclis, Harp Okulları yolu kapalı olan imam hatip lisesi mezunlarının Harp Okulları'na alınmasını talep etmişti.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Meclis'te bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“Hazırladığımız Harp Okulu raporunu Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na gönderdik. Bütün bu kurumlar, raporumuza itiraz etmedi ve raporumuzla ilgili olumlu görüş bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan da itirazla karşılaşmadık. Özellikle Genelkurmay Başkanlığı bizim raporumuzda ve idari işlemle yapılabilecek olan her şeyin yapıldığını ancak mevzuat değişikliği gerektirenlerin de mevzuat hazırlıklarının devam ettirildiği yönünde bize bir cevabı yazısı oldu. Biz imam hatipliler de dahil askeri okullara gitmek isteyen herkesin müracaat hakkı olması gerektiğine inanıyoruz. Askeri okula gitmek isteyen her öğrenci müracaat edebilmeli. Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı buna itiraz etmediğine göre bundan bu isteklerimizi yerine getireceği anlamı çıkar. Biz bunun takipçisi olacağız.”
Haberin devamı

YORUMLAR 17
  • yiğit 8 yıl önce Şikayet Et
    sene 2015 şimdi imam hatipli ve meslek liselileri kara harp okuluna alacaklarmı
    Cevapla
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    :))) talha ünal a cevap . işte kardeşim sana karşıymış gibi yorum yapmadım işte durum bu bu yüzden hayretle nediyorsun diyorum yani ne kadar riyakar üzücü bir durum ülkemin yüzde 98 i müslüman müslümanlığın m sini uygulayan ikinci sınıf vatandaş namaz kılana ordu yasak bilumum gayri ahlaki lere serbest oysa anayasal olarak hepimiz eşitiz o zaman kim hangi okula gitmişse gitmiş önemli olan türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak olması lazım
    Cevapla
  • Talha Ünal 11 yıl önce Şikayet Et
    ali aydın kardeşim. bu habere bir müslüman olarak imam hatipleri destekleyen 2 tane yorum yaptım sen sanki ben imam hatiplere karşıymışım gibi yorum yapmıssın yorumumu tam anlamadan yorum yapman olurmu
    Cevapla
  • Hakan Can 11 yıl önce Şikayet Et
    imam hatip adı değişmeli!. imam hatip okulu deyince birçokları illa imam olacaklar zannediyor. halbuki yarısı zaten bayanlardan oluşuyor. insanlar çocuklarını iyi birer müslüman olsunlar diye gönderiyor çoğunlukla. adını o yüzden "iyi müslüman yetiştirme okulu" koyalım. asıl kıyamet o zaman kopar herhalde. artık adı ne olur bilmem ama adının değişme vakti geldi. veya sayın mümtaz'er türköne'nin dediği gibi tümden kaldırıp normal okulların içine çekelim. her okul bir nevi imam hatip olsun. aslında gayet iyi fikir bence.
    Cevapla
  • Cabir 11 yıl önce Şikayet Et
    o kapı açılmaz abi. açılsa ne olur başvuru kriteri olarak kalır yani girişte problem olmaz yasak kalkar zaten yasadısı bir uygulama meb e baglı diilmi eşitlik ilkesine anayasaya aykırı..şimdi normale dönülcek fakat mülakatta elenir hadi es kaza girdi işte gördük okuduk yıldırırlar bezdirrler baskıyla zorla kendi istegiyle okuldan ayrılırlar fln? denetim şart ve herşey otomasyon olmalı şahıslar müdahele edemedigi bir sisteme gecilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!