Çelik: En iyi darbeci gazetecilerden olur!

Kanal7'de yayımlanan Başkent Kulisi programında soruları yanıtlayan Hüseyin Çelik, gazetecilerin 60 darbesinin en büyük şakşakçısı olduğunu söyledi ve "En iyi darbeci gazetecilerden olur" dedi.

GİRİŞ 14.10.2012 12:08 GÜNCELLEME 14.10.2012 13:33

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kanal7'de yayımlanan Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Çelik'in konuşmasından konu başlıkları şöyle:

- Kılıçdaroğlu, başbakanı vatana ihanet etmekle suçladı. Partisinin sözcüsü, 1 yıl önce gazetelerde yayımlanan bir şeyi, Oslo belgesi diye yeni bir bilgi olarak götürüyor.

Suriye'de çıkarımız yok

- Biz Beşşar Esed'e insani olan, demokratik olan bir dost ülkenin yapması gereken ne varsa yaptık. Biz Suriye ile çok iyi ilişkiler geliştirmeye çalıştık. Suriye, kendi ülkesindeki Kürtler'e bile vatandaşlık vermeyen bir ülkedir. Dedik ki, dünyada böyle bir demokratik rüzgar var, bu rüzgar sizin ülkenizi perişan edebilir. Sürekli tamam, haklısınız dediler. Bizler dediğimizi yapmadı diye rejim değiştirmeye kalkıyor değiliz. Biz topla tankla halkını öldüren yönetimlere de sempati duyacak değiliz. Bu bizi yakmaya başladı, bizi de ilgilendiren bir mesele.

- İnsani değerler var, ahlaki değerler var. Üç beş kuruşluk çıkar için, pragmatizm için biz bunu yapmıyoruz.

Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamaları

- Sayın başbakan da söyledi; siyaseti siyasetçilere bırakın. Recep Güven beyin çıkışının yüzde 100 iyi niyetle yapıldığına inanıyorum ben. Eğer gençler dağa çıkıp silahlanıyorsa, burada ailenin sorumluluğu, devletin sorumluluğu var. Bu konuda haklı. Ama burada bir üslup sorunu var. 'Dağda ölen şehide de ağlamayan insan değildir' demek bir şehit annesini nasıl hissettirir?

- Dağa çıkmayan ama dağa kandırılıp çıkmayan gençleri korumak için emniyet müdürünün çalışması doğru. Ama siyasetçi yerine bürokrat konuşmaya başlamamalı.

- Sayın başbakanın yaptığı açıklama, MYK'da bu konunun enine boyuna konuşulması sonucu yaptığı bir açıklamadır. Sayın Bülent Arınç ise, bu konuda konuşurken partinin genel kanaatine göre konuştu. Fakat konuşmasının sonunda da, 'bunlar benim şahsi görüşlerim' diye ekledi. Biz büyük bir partiyiz, hepimiz aynı şekilde düşünemeyiz.

En iyi darbeci gazetecilerden olur

- Sacit Adalı, darbe zamanındaki birifinglere katıldım ama alkışlamadım dedi. Bu çok insani bir şeydir. Halk her zaman yolda yürüyen tanklara boyun eğmiştir. Fakat halkın önüne sandık götürüldüğü zaman, halk darbecilere en sert en doğru cevabı vermiştir. Ha, bu medya patronları çıkıp da deseydi, 'yav askerin elinde silah vardı, biz de mecbur kaldık', bu onları aklamazdı ama daha samimi olurdu. Diyorlar ki, 'yok biz gazetecilik yaptık.' Sen bunu benim külahıma anlat! Asker hiçbir zaman tek başına darbe yapmaz. Gazeteciler 60 darbesinin en büyük şakşakçısıdır.

- Herkes kendi işini yapacak.

- Bu darbenin bütün günahını askerlere yıkmak doğru değil. Mahşerin 4 atlısı. Siz hafızanızı mı yitirdiniz? Sağlık probleminiz mi var? Nasıl hatırlamıyorum demezsin. Herkes hatırlıyor bunu da, aktörün kendisi nasıl hatırlamıyor?

Beldeler kalkacak

- Diyarbakır'da BDP birinci parti değil mi? Yeni reforma göre biz nasıl başa geleceğiz?

- Biz olması gerekeni yapıyoruz. Popülist bir şey yapmıyoruz. Bazı yerlerde beldeler bize küsüyor. Neticede biz yapılması gerekeni yapıyoruz.

- Büyükşehirin imkanları, yerel kaynaklarla birleşse, hizmet köylere ulaşsa ne zararı var? Köyler şöyle parke taşlarıyla döşense fena mı olur? Ak Parti dünyada çağdaş olan şeyi yapıyor.

- Bu yasa çıkacak. Biz çelik çomak oynamıyoruz, iş yapıyoruz.

- Bu belde belediyelerinin başkanlarının ömrü Ankara'da meclis kapısında para aramakla geçiyor.

- Belde belediyelerinde çalışan insanların hepsi büyükşehirin personeli olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu