Türkiye, Irak'taki terör saldırılarını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Kerkük ve Tuzhurmatu şehir merkezlerinde düzenlenen bombalı terör saldırılarının şiddetle kınandığını bildirdi.

Türkiye, Irak'taki terör saldırılarını kınadı
Türkiye, Irak'taki terör saldırılarını kınadı
GİRİŞ 17.01.2013 12:20 GÜNCELLEME 17.01.2013 12:20

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 16 Ocak günü Irak'ın Kerkük ve Tuzhurmatu şehir merkezlerinde sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve aralarında KDP ve KYB bürolarının da bulunduğu farklı noktaları hedef alan bombalı terör saldırılarının şiddetle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "Önceki gün Felluce kenti yakınlarında bir milletvekiline yönelik düzenlenen suikastın ardından dün de iki siyasi partinin bürolarını da hedef alan saldırılar, Irak'ta güvenlik durumunun ve siyasi gerilimin endişe verici boyutlara ulaştığını göstermektedir" ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Irak'ın içinde bulunduğu bu kritik dönemde, ülkeyi yönetenlerin artık tüm Irak halkını kucaklayıcı ve halkın beklentilerine cevap verecek politikalara odaklanmaları ve bu hususta kendilerinden beklenen adımları süratle atmalarının önem taşıdığı vurgulanırken, Irak halkının ülkede etnik veya mezhep temelinde kardeş kavgası çıkarmaya yönelik provokasyonlara karşı dikkatli olacağına inanıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu terör eylemlerinin faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını temenni edildiği belirtilerek, "Türkiye şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da terörle mücadele alanında kardeş Irak halkı ile dayanışma içinde olmayı sürdürmekte kararlıdır ve saldırılarda yaralanan Iraklılara yardımda bulunmaya da hazırdır" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti