Google'da skandal! Kürdistan olarak gösterdi

Facebook, Şanlıurfa'daki kullanıcılarının şehir bölümünde bulunan kısmını Eyyübiye olarak değiştirirken, Google da skandal bir ifadeye imza attı.

Google'da skandal! Kürdistan olarak gösterdi
Google'da skandal! Kürdistan olarak gösterdi
GİRİŞ 18.04.2014 13:21 GÜNCELLEME 18.04.2014 15:34
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, büyükşehir statüsüne kavuşan Şanlıurfa'daki kullanıcıları yaşadıkları şehir ibaresinde yeni düzenleme ile oluşturulan merkez ilçelerden Eyyübiye olarak değiştirildiğini gördü. Kullanıcıları şaşırtan Eyyübiye ismi; Hz. Eyyüp'ün çile çektiğine inanılan mağaradan esinlenerek oluşturuldu ve Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasıyla kurulan 3 merkez ilçeden birine verildi.

Facebook 1 gün önce de Van'ın adını Tuşba olarak değiştirmişti.

GOOGLE'DA SKANDAL!

Arama motoru Google Earth büyük bir skandalın altına imza atarak Şanlıurfa'nın Gülpınar köyü ve çevresini Kürdistan olarak gösteriyor.

Uydu üzerinden tüm dünyayı ayrıntılı olarak gösteren Google Earth programında Şanlıurfa 'kürdistan' olarak gösteriliyor. Yakın zamana kadar tüm dünyayı sokak sokak bilgisiyar ekranlarına taşıyan 'Google Earth' ın bu uygulaması kafa karıştırdı.

Dünya devi arama motoru Google Earth'tan Şanlıurfa'nın Gülpınar köyü ve civarı arandığında çıkan 'Kürdistan' yazısı şaşkınlık yaratıyor. Harita üzerinde aranan sözcük tıklandığı zaman gelen fotoğraflarda ise dedeleri ile hatıra fotoğrafı çekmek isteyen çocuklara yer veriliyor.

YORUMLAR 16
  • onbasi77 10 yıl önce Şikayet Et
    haci alicalim artik . ben tatli dil ile ifade ediyrum ..en fazla 4-ile 6 yil sonra kürt kardeslerimiz bizden ayrilacak ...
    Cevapla
  • güven doğru 10 yıl önce Şikayet Et
    guvenc3@gmail.com180420142307. "Küfr tek millettir"in bir kanıtı daha.
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    KÜRDİSTAN DEĞİL, İKİ NEHİR ARASI. Akdeniz arasına sıkışmış küçük eski dostumuz, kendine arsa ayarlıyor. gogıl feysbuk tivitır 'da destek verme görevini üstlenmiş vaziyette nizam duruşundalar.
    Cevapla
  • Bayram Zorlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Vaad edilmiş topraklar. amaç oranın kürdistan olması değil; amaçları o bölgeyi Türkiyeden ayırıp kendi topraklarına katmak.
    Cevapla
  • Bayram Zorlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Google Kullanmayız. Küresel Dünyada; Biz değil onlar bize muhtaç. yandex harita bence daha iyi herkesin kullanmasını tavsiye ederim. arama motoruda çok iyi. http://harita.yandex.com.tr/?ll=143.757166%2C-2.992330&spn=360.000000%2C151.835674&z=2&l=map
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor