Semih Yuvakuran Nebitchi'nin hocası oldu

Bir dönem Bursaspor'da yıldızı parlayan, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını giyen Semih Yuvakuran Türkmenistan Ligi ekiplerinden Nebitchi Balkanabat ile teknik direktör olarak anlaştığı öğrenildi.

Semih Yuvakuran Nebitchi'nin hocası oldu
Semih Yuvakuran Nebitchi'nin hocası oldu
GİRİŞ 08.05.2012 20:32 GÜNCELLEME 08.05.2012 20:32

Bursaspor forması altında bir süre göre yapan ve 1983-1984 sezonunun sonunda, dönemin Galatasaray teknik direktörü Tomislav İviç'in isteği üzerine transfer edilen efsane sol bek Semih Yuvakuran Türkmenistan Ligi ekiplerinden Nebitchi Balkanabat ile teknik direktör olarak anlaştığı öğrenildi. Futbolu Edirnespor'da bırakan ve spor yorumculuğu yapan Semih Yuvakuran'ın teknik direktör olarak görev alması Türkmenistan basınında övgüyle karşılandı.
Semih Yuvakuran Galatasaray'ın 1986-1987 sezonunun sonunda 14 yıl aradan sonra şampiyon olan efsane kadrosunda yer aldı. Sarı-kırmızılı ekibin Mustafa Denizli yönetiminde Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale çıkmasında da önemli rol oynayan Yuvakuran, A Milli Takımda da önemli bir oyuncu oldu. 1989-1990 sezonunun sonunda olaylı bir şekilde Fenerbahçe'ye transfer olan Semih Yuvakuran, Edirnespor'da futbolu bıraktı.
Türkmenistan'ın güçlü ekipleri arasında yer alan Nebitchi Balkanabat, bu sezon liderlik koltuğunda yer alıyor.