Kahraman Türk kadınının vurulma anı

TSK'nın arşivinden çıkan Kurtuluş Savaşı görüntülerinde cephede verilen mücadele ve kahraman bir Türk kadınının şehit düşme anı insanın tüylerini diken diken ediyor...

GİRİŞ 15.01.2012 23:59 GÜNCELLEME 15.01.2012 23:59
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Genelkurmay'ın arşivinden çıkan Kurtuluş Savaşı görüntülerinde, kahraman Anadolu kadınlarının vermiş olduğu mücadele birkez daha gözler önüne serildi.

Bugün kahramanlık destanı olarak anlatılan o mücadelede, sırtında top mermileri taşıyarak cephe gerisinden Mehmetçik'e destek veren kahraman kadınların görüntüleri sanal alemde izlenme rekorları kırıyor.

İlk olarak 2009 yılında yayınlanan görüntülerde özellikle elinde bakraçla askere su taşıyan Elif kadının vurulma anı sözün bittiği yer olarak gösteriliyor.

Kahraman Türk Kadınının cephede şehit olma anı...

Genelkurmay'ın arşivinden çıkan Kurtuluş Savaşı görüntüleri...

YORUMLAR 24
  • yolcu 12 yıl önce Şikayet Et
    orhan 1980 kardeşim.. hocam, tarih ögretmeni olmuşsunuz ve tarihimizden veya bu gibi olaylardan insanların nasıl etkilenip kenetlendiğini unuttunuz diye yorumluyorum. ister sonradan çekim olsun ister olmasın. bu görüntüleri ilk gördüğümdeki hissettiğim duygularımı öldürdünüz teşekkür ederim. (bence orjinal görüntüdür bunlar) tük filmleri bu kadar gelişmedi. şimdi sana her türlü olanağı versek de çek desek bunu çekemezsin)
    Cevapla
  • Emre 12 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Işık. Fatih Bey öncelikle gönlünüz rahat olsun. Ben doğma büyüme İzmirliyim.. Savaş olsa ilk İzmir kaçar diyorsun yaa.. O anamızın şehit düştüğü kurtuluş savaşında ilk kurşunu 15 Mayıs 1919 da İzmirde Yunan sancağını yerlere seren HASAN TAHSİN sıkmıştır. Gavur İzmir diye adlandırılan memleketim de daha nice HASAN TAHSİNLER var sen hiç canını sıkma.. Yorumunuzu okuyana kadar anlatmak istediğim bir anım vardı; Onu arz edeyim.. Yemin törenime iştirak etmek isteyen CANIM ANAMI başı kapalı diye içeri almamışlar. Törenden sonra nizamiyede elini öperken hakkını helal et oğul örtümü çıkarıp yanına gelemedim dedi anam. Bu bayrak inmeden o örtü yere düşmez anacım dedim. Birbirimize sarılmış ağlarken o ciğerimi yakan o soruyu sordu bana; " Ya Şehit düştüğünde Al bayraklı tabutunada yaklaştırmazlarsa?" Cevap veremedim.. Evet Fatih Bey, O anam bugün savaş çıksa en ön safta Tekbirlerle benim ve diğer bütün izmirlilerle beraber Şahadete koşar.. SEN İÇİNİ FERAH TUT! Saygılarımla..
    Cevapla
  • orhan1980 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu görüntüler gerçek değil.. Arkadaşlar ben tarih öğretmeniyim.Bu görüntüler bir defa ilk kez yayınlanmıyor.İlkokul yıllarıma dönüp baktığımda bu görüntülerin TRT tarafından milli günlerde gösterildiğini net bir şekilde hatırlıyorum.Ayrıca bu görüntüler savaş sonrasında Atatürk'ün emri ile çekilen filmden alınma.Atv "mal bulmuş mağribi" gibi atlamış ama bu Tarık Akan'ın Atatürk'ün ses kaydını buldum zırvasından da beter.O çatışma sırasın da mı çekildi bu görüntü sizce.yapmayın Allah aşkına.....
    Cevapla
  • İlker AKYOL 12 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyetçi laik arkadaşlar. fark ettiyseniz kahramanca vatan savunması yapan bacılarımız sizin tabirinizle çağdaş türk kadını ''mini etek ve saçları permalı '' benmi yanlış gördüm..))
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Eşleri Başörtülü diye Subaylarımızı Ordudan atan..... ...Generallere Sabah-akşam izlettirmek lazımki Türkiye Cumhuriyeti nasıl kurulmuş öğrenirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi