Samsung Gear 2 inceleme

Samsung'un Tizen işletim sistemli ilk akıllı saat Gear 2'yi incelemesi ve detaylı özellikleri.

Samsung Gear 2 inceleme
Samsung Gear 2 inceleme
GİRİŞ 22.10.2014 10:59 GÜNCELLEME 22.10.2014 11:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fuat Öner'in haberi

Samsung'un Galaxy serisinden koparak çıkardığı akıllı saati Gear 2 Tizen işletim sistemine sahip. Samsung ilk çıkardığı akıllı saati Galaxy Gear'da kullandığı Android işletim sisteminden Gear 2'de kopmuş durumda.

6.9 x 58.4 x 10.0 mm boyutlarındaki ve 68 gr ağırlığındaki Gear 2, 1 Ghz'lik çift çekirdekli işlemciye ve 512 MB'lık RAM'e sahip. 4 GB'lık dahili hafızası bulunan akıllı saat 300 mAH'lik bataryası ile 2 güne kadar kullanım imkanı sunuyor. 

ŞIK METAL TASARIM

Gear 2, birinci sınıf metal kaplama, parlak dış yüzeyi ile şık ve ergonomik bir tasarıma sahip. Samsung Gear 2, 320x320 piksellik 1,63 inç Super AMOLED bir ekrana sahip. 2 Megepiksellik kameraya sahip olan akıllı saat ile fotoğraf çekmek mümkün. Otamatik odaklamya sahip olan kamera günümüz akıllı telefonlarıyla kıyaslanamayacak olsa da fotoğrafları oldukça başarılı. Ayrıca Gear 2’nin kamerası 720p video kaydetmenize imkan sağlıyor.

samsung gear 2 akıllı saat

Gear 2 ile ayrıca Bluetooth kulaklık sayesinde müzik dinleyebiliyorsunuz. Gear 2’de bulunan IrLED sensör ile uydu cihazı televizyon ve klima gibi cihazları uzaktan kumanda edebiliyorsunuz. Bu özelliğinin oldukça başarılı olduğunu söyleyelim.

Gear 2'nin işlevsel bir diğer özelliği ise saate bakmak için bileğinizi çevirdiğinizde otomatik olarak uyku modundan çıkması. Bazı zamanlar bilek hareketinizden dolayı cihazı uyandırmanız zor olabiliyor bunu belirtmek gerekiyor.

SAĞLIK UYGULAMALARI

Gear 2, Gear FİT’te olduğu gibi sağlık uygulamlarına sahip. Nabız ve adım ölçer gibi sensörler sayesinde günlük aktivetelerinizi ölçebiliyorsunuz. Gear 2 bulunduğu sensörler sayesinde uykuzunu ve stress durumlarını takip edebiliyor.

samsung gear 2 akıllı saat

UYGULAMALAR VE BİLDİRİM ÖZELLİKLERİ

Tizen işletim sistemini kullanan Gear 2 uygulama bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip. Özelleştirilebilir arayüzü ile kıyafet konbinlerinize oldukça güzel uyum sağlıyor.

Gear 2’yi akıllı telefonunuza Bluetooh üzerinden bağlayarak gelen mesajları görüntüleyebilir aramaları cevaplayarak üzerinde bulunan mikrofon ve hoparlör sayesinde konuşmalarınızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunun yanında telefonunuza ihtiyaç duymadan rehbere ulaşabilir ya da istediğiniz bir telefon numarasını ekrandan tuşlayarak arayabilirsiniz. Gear 2’nin bu konuda oldukça işlevsel olduğunun altını çizmek gerekir. Ayrıca bildirimlerini almak istediğiniz uygulamaları seçerek WhatsApp gibi uygulamaları ekleyerek gelen mesajları akıllı saatiniz aracılığıyla görüntülüyebilirsiniz.

samsung gear 2 akıllı saat

SUYA VE TOZA KARŞI DAYANIKLI

Gear 2, suya ve toza karşı dayanıklılığa sahip bir akıllı saat. Elinizi yıkarken Gear 2’yi bileğinizden çıkarmanıza gerek kalmıyor. Yinede aşırı sudan ve tozdan uzak tutumanızı tavsiye ederiz.



GEAR 2 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

1.6 inç Super AMOLED (320 x 320)
1.0 GHz çift çekirdekli işlemci
Otomatik odaklamalı 2 MP Kamera
Boyutlar : 36.9 x 58.4 x 10.0 mm
Ağırlık : 68 gr
Li-ion 300 mAh pil
Tipik Kullanım 2-3 gün, düşük kullanımda 6 güne kadar
512 mb RAM
4 GB dahili hafıza
Sensörler : İvmeölçer, Gyroscope, Nabızölçer, IrLED
Bağlantı : Bluetooth 4.0, IrLED
Akıllı Bekleme
Otomatik Kilit
Telefonu Bul
Müzik Kontrol
Uyku Takibi
Sesli Not

Fuat.Oner@haber7.com
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Samsung yapıyor abi 9 yıl önce Şikayet Et
    Apple'da saat çıkartmış hem pahalı ben işe yaramaz. Alacaksan samsung alacaksın
    Cevapla
  • Samsung Gear 9 yıl önce Şikayet Et
    Samsung'un Gear S modeli gerçekten çok güzel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?