Türkiye, uzayın keşfinde 'vergisiz' yürüyecek

'Milli Yer İstasyonu Projesi' teşvik kapsamına alındı. Böylece vergi istisnası sağlanıp maliyetler düşecek.

Türkiye, uzayın keşfinde 'vergisiz' yürüyecek
Türkiye, uzayın keşfinde 'vergisiz' yürüyecek
GİRİŞ 10.03.2016 06:43 GÜNCELLEME 10.03.2016 06:43
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yer gözlem uyduları için milli bir yer istasyonu geliştirmek ve fırlatılması planlanan uydularının yer istasyonu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerçekleştirilen Milli Yer İstasyonu Geliştirme Projesi, teşvik kapsamına alındı. Milli Yer İstasyonu Geliştirme Projesi için 13 milyon 125 bin liralık sabit yatırım yapılması öngörülüyor. Proje için 1 milyon 816 bin dolarlık makina ve teçhizat ithalatı planlanıyor. Projenin teşvik  kapsamında değerlendirilmesiyle yatırım maliyeti önemli oranda düşecek. 

TÜRKİYE'DE BİR İLK 

Milli Yer İstasyonu Geliştirme Projesi için KDV istisnası ve Gümrük Vergisi muafiyeti sağlanacak. Yer gözlem uyduları için milli bir yer istasyonu geliştirmek ve ilerleyen yıllarda fırlatılması planlanan tüm yer gözlem uydularının yer istasyonu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerçekleştirilen proje, ilk olma özelliği taşıyor.

Hedef 2019'da bitirmek

TÜBİTAK UZAY, bugüne kadar geliştirdiği projelerle uydu-uzay ve yer istasyonu konularında önemli bir tecrübe ve altyapıya sahip bulunuyor. Projede yer istasyonları konusunda daha fazla sistemin yerli imkanlarla tasarımı, üretimi, test ve entegrasyonu hedefleniyor. Projenin 2019 yılında tamamlanması bekleniyor.

YORUMLAR 18
  • sadik 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp beklesydik acele etmeyin.
    Cevapla
  • uzman 8 yıl önce Şikayet Et
    başlamak bitirmenin yarısıdır gerekenbi projeydi hayrlı olsun müslümanlara
    Cevapla
  • Şeref 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha en basit şeyleri dışardan getirirken şimdi kalkmış uzaya mı çıkacağız önce Sağlıkta dışa bağımlılığı bitirin mesela şeker hastaları tansiyon hastları için dışardan getirilen kan ölçme çubuklarını yerli üretin diğer yaptıklarınız gibi lisans almadan sonra yerli yazılımları geliştirin 2003 yıllarında Pardus işletim sistemi vardı onu kapattınız.Ayrıca Antivirus yazılımı ve facebook twitter gibi programlar yaptırın o kadar programcı gencler var universitelerde onlarla yazılım projeleri geliştirmek bu kadar zor olamasa gerek ayrıca ileride geri dönüşümü parasa olarak kesinlikle olur.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    haydi Türkiyem, 1937 doğumlu biri olarak kahrımdan ağladığım günler olmuştu bildiğimiz basit çiviyi dahi ithal ettiğimizi duyunca kahrolmuştuym !2002den sobnra olanları gördükçe cumhuriyet tarihinde hiç bir şey yapamamışız diye yine ağlamaklı oldum, kimdi bu düşmanlarımız ki bizi adeta uyuşturmuş beynimizi yıkamışlardı, Bu kesim fransız eşek arısının soktuğu LAİK kesimdi hem Türkiyemizi geri bıraktılar hemde kanımızı kene gibi somurdular !
    Cevapla
  • salim 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek vergilerden dolayı uzaya gidemiyomuşuz. Bizim araba da vergilerden dolayı hareket edemiyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'