VPN'de büyük tehlike!

Birçok kişi bağlantıların gizli kalmasını sağlayan VPN programını kullanıyor. Ancak bu programı FETÖ üyeleri de kullandığından örgütle alakası olmayan kişiler de tehlike altında.

VPN'de büyük tehlike!
VPN'de büyük tehlike!
GİRİŞ 06.11.2016 17:13 GÜNCELLEME 07.11.2016 11:09
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Virtual Private Network (VPN), son günlerde sıklıkla duyduğumuz bir terim. Bu özel bilgisayar ağı, yerel bir ağa fiziksel erişim olmadığında, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmek için kullanılıyor. Ancak şifreli olan bu sistemin tehlikeleri de bulunuyor.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD)  Başkanı İlker Tabakçı,  FETÖ üyelerinin de mesajlarını gizli tutmak için VPN kullandıklarını söyledi.

'TÜRKİYE'DE KONUŞUYORLAR AMA...'

Tabakçı,  FETÖ'cülerin "VPN" adlı  programı izlerini kaybettirmek için kullandıklarını belirterek, "FETÖ mensupları  bu uygulamayı izlerini kaybettirmek için kullanıyorlar. Kendi aralarında  haberleşme ağı olarak kullandıkları 'Eagle, Kakao Talk, ByLock' gibi uygulamalar  üzerinden yaptıkları yazışmaların konumunu değiştiriyorlar. Yazışmaları Türkiye içinde yapmalarına rağmen bu program ile dünyanın herhangi bir yerinden  haberleşiyorlarmış gibi yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

FETÖCÜ DURUMUNA DÜŞEBİLİRSİNİZ

VPN'nin kapalı, korumalı ağların içine girmek için kullanılan tünel  gibi bir uygulama olduğunu ifade eden Tabakçı, şunları kaydetti:

"Bu örgüte mensup kişiler Youtube’nin yasaklandığı zamanlarda bile VPN  üzerinden giriş yapıp Türkiye’de oldukları halde kendilerini Amerika’da, İngiltere’de, Almanya’da gibi göstererek söz konusu sitelere erişim sağlayıp  konulan yasakları ihlal ettiler. Bu program telefonların yanı sıra Ipad ve  bilgisayarlara da kurulabilen bir programdır. Devlet bunların önüne geçmek  için her türlü önlemi alıyordur. Bu gibi yazılımlardan uzak durmak gerek. VPN  kullanmanın bizi bu suçluların iş birlikçisi durumuna düşürme ihtimali de  vardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 70
  • Herkes kullanıyor 7 yıl önce Şikayet Et
    Kaliteli VPNler güvenli. Sitelerden gelen virüslere karşı gerçekten koruyor. Başka amaçlarla kullanan bir çok insan var. VPN için de onlar kullanılıyor derseniz komik olur.
    Cevapla
  • Trb 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamanın amacı, davayı sulandırmak ve içeri alınanların çoğunun sizin bizim gibi masum kimseler olduğu algısını oluşturmak.. Kripto fetöcülerin varlığı biliniyor. Bu açıklama kuşkulu.
    Cevapla
  • kara46 7 yıl önce Şikayet Et
    en sevdiğim vpn jap, cezası var mı bilmiyorum.
    Cevapla
  • Sertokus 7 yıl önce Şikayet Et
    Alakası yok
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu program yasaklı sitelere girmek içinse milyonlar kullanmıştır neden insanları paranoyak hale getirirler anlamıyorum iletişim kanallarını bulun bu daha kolay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı