'Dünyanın en ölümcül silahı'nı resmen açıkladılar

Silah teknolojisinde Rusya ve Çin'in gerisinde kalmak istemeyen ABD'nin hipersonik silah geliştirdiği ortaya çıktı. Steven H. Walker, "Rusya ve Çin gibi ülkelerle yarıştığımızın farkındayız" dedi..

'Dünyanın en ölümcül silahı'nı resmen açıkladılar
'Dünyanın en ölümcül silahı'nı resmen açıkladılar
GİRİŞ 03.03.2018 18:08 GÜNCELLEME 03.03.2018 18:51
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

ABD'nin savunma teknolojileri üreten ajansı DARPA Direktörü Steven H. Walker, hipersonik silah geliştirdiklerini açıkladı.

"GELECEK YIL TEST EDİLECEKLER"

 

 

Steven H. Walker, "DARPA birkaç yıldır ABD Silahlı Kuvvetleri, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ile birlikte hipersonik silah geliştirdi ve bu çalışma öncelikli görev" ifadelerini kullandı.

Pentagon'un karadaki radar sistemlerinin yetersiz olduğunu kabul ettiğini hatırlatan Walker, hipersonik silahların gelecek yıl içerisinde test edileceğini vurguladı.

RUSYA'NIN YENİ SİLAHLARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünkü Federal Meclis konuşmasında dünyada benzeri bulunmayan en yeni Rus silahlarına geniş yer verdi.

Putin'in yaptığı konuşmaya ABD'den yanıt gecikmedi. ABD Stratejik Kuvvetler (STRATCOM) Komutanı Orgeneral John Hyten, Washington'un hipersonik silahlara karşı koyabilmek için yörüngeye oturtulacak bir radar sisteminin geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Hyten, Pentagon'un karadaki radar sistemlerinin yetersiz olduğunu kabul ettiğini, bu nedenle yörüngede çalışacak radar sisteminin geliştirilmesi için 'yalnızca' birkaç milyar dolara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

EN ÖLÜMCÜL SİLAH: HİPERSONİK

Dünyanın neresinde olursa olsun her hedefe sesten 25 kat daha hızla yaklaşabilen ve dakikalar içinde vurabilen Hipersonik silah, 5,5 ton bomba taşıyabiliyor.

YORUMLAR 81
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Ancak korkaklar silah üretir. Şu aklınızı silah yerine barış içinde yaşamak için çaba harcasaydınız, dünya neşe içinde olurdu.
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    insanliğa canlılara faydası olacak işlere harcayın şu nükleer enerjiyi başka dünya yok yaşanılacak dünya bulamadık henüz uzayda unutmayalım ki bu evrenin sahibi var ondan güçlüsü yok
    Cevapla
  • Üretelim 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz olarak bunların ürettiklerini ve her türlüsünü biz de üretelim fakat onları geçmek için en fazla çalışmamızı şu alana yoğunlaştırmalıyız bunların ürettikleri her silahın ülkemiz tarafından nasıl işlevsiz hale getirilmesi veya bu silahlarını istediğimiz hedefe nasıl yönlendirebileceğimizin teknolojilerini üretmemiz elde etmemiz lazım ve bu teknolojinin elde edilmesine daha çok odaklanmalıyız.
    Cevapla
  • cakirer24 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah fırsatlarını kessin
    Cevapla
  • Ortadirek Şaban 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil kıtalar arası balistik füzeler uretmek zorundayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı