Çin yapay güneş geliştiriyor

ABD, Rusya, Çin gibi büyük ülkelerin uzay programları gün geçtikçe daha güçlü bir hale gelirken, bu durum ülkeler arası bir güç göstergesi haline geldi

Çin yapay güneş geliştiriyor
Çin yapay güneş geliştiriyor
GİRİŞ 15.11.2018 09:37 GÜNCELLEME 15.11.2018 09:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz ay Çin yapay Ay projesi gündeme gelmişti. Bir yandan yapay ay projesini yürüten Çin Yapay Güneş için testlerine devam ediyor.

Yayınlanan bir rapora göre Çin Yapay Güneş projesi üzerine çalışmalarına devam ediyor. Güneş ısını yapay ortamda üretmeyi hedefleyen bilim insanları, yapmış oldukları deney ile birlikte, yapay güneş sayesinde 100 milyon derecelik bir ısı elde etmeyi başardı.

Plazma Fizik Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen deneyde, daha önceden yapılan deneylerden elde edilen verilerin 2 katı çıktıklarını belirtti. Böylece 100 geliştirilen plazma sayesinde 100 milyon derecelik bir ısı elde edildi.

Yapay Güneş olarak adlandırılan bu projenin temeli ise nükleer füzyon ile üretilen ısının aynı zamanda temiz enerji olarak kullanılması hedefleniyor.

Temeli 1950’li yıllarına dayanan bu proje sayesinde elde edilen ısı kapalı bir plazmanın içerisine hapsediliyor. Geliştirilen bu plazma ise ısıyı içinde tutabiliyor. Böyle tutulan ısı enerjiye dönüşüyor.

Yapay Güneş ile fosil yakıtların Dünya’ya verdiği zarar tamamen ortadan kaldırılacak!
Bu proje sayesinde bilim insanları Güneş’in içerisinde gerçekleşen nükleer füzyona benzer bir enerji elde ettiler. Böylece, bilim insanları fosil yakıtlara göre daha fazla enerji üretecek. Bu da şu anlama geliyor ki, fosil yakıtların çevreye salgıladığı karbon ortadan kaldırılacak. Böylelikle santraller çevreye herhangi bir zarar vermeden enerji üretebilecekler.

Fakat şimdilik bu projenin hayata geçmesinin mümkün olmadığını da belirtelim. Bilim insanlarına göre, söz konusu bu projenin tamamen hayata geçirilmesi için, Güneş’ten kat ve kat daha sıcak olan ısıya karşı dayanabilecek çekirdeklerin geliştirilmesi gerekiyor.

Eğer böyle bir çekirdek geliştirilirse, devlet enerji üretimi konusunda yepyeni bir devri başlatacak. Söz konusu Çin olunca bu projenin ilerleyen 3-4 yıl içerisindegerçeğe dönüşeceği de tahmin ediliyor.

YORUMLAR 4
  • Zeynep yilmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek sıra çakma güneş yapmaya geldi
    Cevapla
  • Ads 5 yıl önce Şikayet Et
    100 milyon derece mi? Güneşin yüzey sıcaklığı 6 bin derece, çekirdek ısısı 12 milyon derecedir. Dünyamızın çekirdek ısısı da 6 bin derece olarak kabul edilir. Hal böyle iken haber de çok ciddi bir saçmalık olduğunu söyleyebiliriz...
    Cevapla
  • cabbar tarakkürek 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah çinliler yüzünden kıyameti kopartacak.
    Cevapla
  • abdullah uyarı 5 yıl önce Şikayet Et
    benim aklıma gelmişti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası