İTÜ ARI başarıları ödüllerle taçlandı

İTÜ ARI Teknokent tarafından bu yıl üçüncüsü verilen BEETECH Teknoloji Ödülleri, İTÜ MAGNET’te 15 Kasım 2018 Perşembe günü sahiplerini buldu.

İTÜ ARI başarıları ödüllerle taçlandı
İTÜ ARI başarıları ödüllerle taçlandı
GİRİŞ 16.11.2018 12:25 GÜNCELLEME 16.11.2018 12:25

İTÜ ARI Teknokent tarafından bu yıl üçüncüsü verilen BEETECH Teknoloji Ödülleri, 15 Kasım 2018 Perşembe günü İTÜ MAGNET’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tören kapsamında bu yıl İTÜ ARI Teknokent Performans Kriterleri'ne göre değerlendirilen İTÜ ARI Teknokent firmalarından 14’ü, 5 ayrı kategoride ödüle, 4 firma ise Ar-Ge Öncüleri, Start-up, Girişim Sermayesi ve Ekosisteme Katkı alanlarında özel ödüle layık görüldü. Kuluçka firmalarından Almas, Misone, Metrobi, iUGO; küçük ölçekli firmalardan Trend, AVCR, Erlab, Mitos, Mikro Elektronik; orta ölçekli firmalardan Analog Devices, Defne, FEV; büyük ölçekli firmalardan Ericsson, Vodafone ödül alırken Lütfi Yenel, Scoutium, 500 Startups ve Cardtek de özel ödüllere layık görüldü.
 
İTÜ Rektörü Karaca: “272 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatı gerçekleştirerek ülkemize katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz”
                                                                    
Ödül töreninde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent olarak bünyemizde yer alan 270’den fazla teknoloji firması, 7 binden fazla personelimiz ve yılda 600’den fazla proje üreten yapımızla Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü küresel ölçekte artırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Firmalarımızın 2017 cirosu 1 milyar doları, Ar-Ge ihracatı ise 40 milyon doları aşmış durumda. 2 bin 500 tamamlanmış Ar-Ge projemizle kuruluşumuzdan bu yana 272 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatı gerçekleştirerek ülkemize katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 
 
Törende aynı zamanda İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürlük görevinin devir teslimi de yapıldı. Daha önce bu görevi sürdürmekte olan Orhan Kenan Çolpan, İTÜ ARI Teknokent firmalarına veda ederken, önceden genel müdür yardımcılığı görevini sürdürmekte olan Doç. Dr. Deniz Tunçalp’in İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürlüğü görevini devraldığı açıklandı.  Doç. Dr. Tunçalp, “İTÜ ARI Teknokent, teknoloji firmalarımızın başarıları ve tüm ekibimizin özverili çalışmalarıyla Türkiye’de teknoloji geliştirme bölgeleri arasında birinci oldu. Her zaman İTÜ ARI Teknokent’in dünya çapında eşsiz bir teknoloji ve inovasyon ekosistemi olması için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Daha sonra İTÜ ARI Teknokent’in 2019 hedefleri ve projelerine değinen Tunçalp, “Yaklaşık 75 firmanın içerisinde yer alacağı ARI 7 binasını hayata geçiriyoruz. Yeni binamızda bir yandan akıllı hareketlilik, otomotiv ve elektrikli araç teknolojilerine öncelik verirken, mevcut firmalarımızın da büyüme beklentilerini karşılamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


 
İşte BEETECH 2018’de ödül kazanan İTÜ ARI Teknokent firmaları
 
BEETECH 2018 Ödül Töreni’nde toplam 14 firma şirket ölçeklerine göre ‘Kuluçka’, ‘Küçük’, ‘Orta’ ve ‘Büyük’ ölçekli olmak üzere ayrı ayrı değerlendirilerek, 5 farklı kategoride ödül aldı. ‘Orta’ ölçekli firmalardan Analog Devices ayrı kategorilerde üç, ‘Büyük’ ölçekli firmalardan Ericsson ise ayrı kategorilerde dört ödülün sahibi oldu. Törende, ayrıca çeşitli dallarda özel ödüller de verildi. Bu kapsamda, Ar-Ge Öncüleri Özel Ödülü’nü Kron firması Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Lütfi Yenel, büyüme performansı ile start-up özel ödülü Scoutium, girişimcilik ekosistemine en fazla sayıda yatırım yapan 500 Startups ve ekosisteme katkı özel ödülü ise Cardtek firmasına verildi.
 
KULUÇKA KATEGORİSİ 

AR-GE Geliri Birincisi: ALMAS
Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birincisi: MISONE
Ulusal-Uluslararası Destekler Birincisi: METROBİ
Üniversite-Sanayi İş Birliği Birincisi: IUGO
  
KÜÇÜK ÖLÇEKLİ FİRMA KATEGORİSİ

AR-GE Geliri Birincisi: TREND
AR-GE İhracat Birincisi: AVCR
Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birincisi: ERLAB
Ulusal-Uluslararası Destekler Birincisi: MİTOS
Üniversite-Sanayi İş Birliği Birincisi: MİKRO ELEKTRONİK
 
ORTA ÖLÇEKLİ FİRMA KATEGORİSİ

AR-GE Geliri Birincisi: ANALOG DEVICES
AR-GE İhracat Birincisi: ANALOG DEVICES
Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birincisi: ANALOG DEVICES
Ulusal-Uluslararası Destekler Birincisi: DEFNE
Üniversite-Sanayi İş Birliği Birincisi: FEV
 
BÜYÜK ÖLÇEKLİ FİRMA KATEGORİSİ

AR-GE Geliri Birincisi: ERICSSON
AR-GE İhracat Birincisi: ERICSSON
Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birincisi: VODAFONE
Ulusal-Uluslararası Destekler Birincisi: ERICSSON
Üniversite-Sanayi İş Birliği Birincisi: ERICSSON
  
ÖZEL ÖDÜLLER KATEGORİSİ

Ar-Ge Öncüleri Özel Ödülü: Sn. Lütfi Yenel
Start-up Özel Ödülü: Scoutium
Girişim Sermayesi Özel Ödülü: 500 Startups
Ekosisteme Katkı Özel Ödülü: Cardtek

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?