Türkiye'nin ilk kopya koyunu doğdu

İstanbul Üniversitesindeki (İÜ) klonlamayla dünyaya gelen Türkiye'nin ilk kopya koyununa "Oyalı" adı verildi.

Türkiye'nin ilk kopya koyunu doğdu
Türkiye'nin ilk kopya koyunu doğdu
GİRİŞ 22.11.2007 01:33 GÜNCELLEME 22.11.2007 01:33
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İÜ Basın-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İÜ bünyesinde 2005 yılından itibaren başlanan klonlama çalışmalarının, hayvancılık ve insan sağlığını ilgilendiren birçok konuda çığır açabileceğine dikkat çekildi.

Devlet Planlama Teşkilatı ve TÜBİTAK destekli projeler kapsamında yer alan "Kopya Koyun Projesi"nin, Türkiye'nin ilk klon projesi olarak bilim tarihine geçtiği belirtilen açıklamada, Veterinerlik Fakültesi bünyesinde uzman bir ekip tarafından 3 yıldır sürdürülen çalışmaların ilk meyvelerini vermeye başladığı kaydedildi.

Prof. Dr. Sema Birler yönetimindeki uzman ekibin, 69 klon embriyoyu 8 koyuna transfer etmesiyle başlayan süreçte 2 koyunun hamile kaldığı anlatılan açıklamada, yoğun bir bakım ve takiple sağlıklı bir hamilelik dönemi geçiren koyunlardan birinin bugün sezaryenle doğum yaptığı bildirildi. Türkiye'nin ilk kopya koyununa "Oyalı" adı verildiği ve sağlık durumunun çok iyi olduğu belirtilen açıklamada, bilimsel çalışmaya ilişkin yarın İÜ Veterinerlik Fakültesinde basın toplantısı düzenleneceği kaydedildi.

YORUMLAR 26
  • NURBANU GULRAHMET 16 yıl önce Şikayet Et
    Atütürk\'ü kopyalayın . Türkiye\'ye bir Atatürk daha lazım. Atatürk\'ü kopyalayamazlar mı?
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bu koyun artık başlar 10.yıl marşına, sonra din kitabı diye Nutuk okur:)
    Cevapla
  • Engin Xxx 16 yıl önce Şikayet Et
    . ben de tam osman osmanogluna cevap yazıcaktım ama benden önce davranılmış :) milletimiz az bilip çok konuşmaya bayılıyor...
    Cevapla
  • Ahmet Cemil 16 yıl önce Şikayet Et
    Dolly-Oyalı. Dolly\'de % 7 olan başarı oranı, Oyalı da %27.:))
    Cevapla
  • Veyis Taşın 16 yıl önce Şikayet Et
    Osman Osmanlıoğlu na. Kerdeş senin tarifini yaptığın yapay döllenme. Buradaki iş ise kopyalama. herhangi bir koyunun 1 hücresi (sperm hariç) alınıp dişi koyunun yumurtalığına konuluyor. Kardeşd ben tıp fakültesinde okuyorum. istersen sen de bi oku. yapay döllenme ile kopyalamanın farkını. tüp bebek yöntemi var. bu bir yapay döllenmedir. senin tarif ettiğin de budur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!