Dosya Transferine Türk Damgası

Yerli girişim SendGB.com 13 dilde dosya paylaşımı sağlıyor. SendGB ile 5GB’a kadar büyük dosyaları üye olmadan kolay ve hızlıca paylaşmak mümkün.

Dosya Transferine Türk Damgası
Dosya Transferine Türk Damgası
GİRİŞ 07.11.2019 15:58 GÜNCELLEME 07.11.2019 15:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eğer internet hızı izin veriyorsa kullanıcılar 300 Mbps hıza kadar Gönderilen dosyalar kullanıcı tarafından seçilen 1 ila 90 gün sonra otomatik olarak sunuculardan siliniyor. Aynı anda 500 dosya 20 alıcıya kadar gönderilebiliyor. İstenirse dosyaların indirildikten sonra silinmesi de sağlanıyor. Böylece paylaşılan dosyalar sunuculardan hızlıca silinmiş oluyor. Ayrıca güvenliğe ekstra önem veren kullanıcılar için gönderim esnasında parola belirleme seçeneği de mevcut. Kullanıcılar, her gönderim için parola belirleyebiliyor.

Farklı ülkelerden kullanıcılar…

SendGB’nin farklı ülkelerden kullanıcıları bulunuyor. 2015 yılında Uğur Çakır ve Okan İlhan tarafından açılan servisin 169 ülkeden kullanıcısı mevcut.

Kullanıcılarının %30’u Türkiye’den gelirken, Hindistan, Amerika, İspanya, Şili ve Meksika en çok kullanan ülkeler olarak dikkat çekiyor.

SendGB’nin hedefi dosya transferinde dünyada ilk 3 servisten biri olmak. Geçtiğimiz günlerde altyapısında değişiklikler yapan SendGB.com kendini bir depolama servisinden çok transfer servisi 

olarak tanımlıyor. Kullanıcıların eposta ile gönderemedikleri büyük dosyaları hızlıca paylaşmaları hedefleniyor.

Sosyal Sorumluluk Desteği

Tamamen ücretsiz olan SendGB’nin dikkat çeken başka bir özelliği ise sosyal sorumluluk kurumlarına verdiği destek.

KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı),

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı),

Tohum Otizm Vakfı,

TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı) ,

ÇEKÜL,

Sen de Gel Derneği,

TİDER (Temel İhtiyaç Derneği),

TOÇEV,

Darüşşafaka

bugüne kadar desteklenen ve desteklenmeye devam eden kurumlar. SendGB bu kurumların faaliyetlerini geniş arka planında duyuruyor. Sosyal sorumluluk kurumlarının daha fazla kişiye ulaşmasına katkı sağlıyor.

SendGB yakın zamanda Toplum Gönüllüleri Vakfı ile başlattığı kampanya ile SendGB’den dosya yükleme yapan her kişi için 1 kuruş Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağış yapıyor.

Mobil Cihazlardan Kolay Paylaşım

Dosya transfer etmek için SendGB ile mobil uygulamaya gerek kalmıyor. Kullanıcılar ister IOS ister Android cihazları ile mobil tarayıcı ile kolayca dosyalarını paylaşabiliyorlar.

Her aşamada bilgilendirme

Dosya gönderimi yapıldıktan sonra alıcıya ve göndericiye bilgilendirme epostaları otomatik gönderiliyor. Ayrıca dosyalar alıcı tarafından indirilince göndericiye yine otomatik olarak bilgilendirme epostası gönderiliyor. Böylece gönderici dosyalarının indirilip indirilmediğini kolayca takip edebiliyor.

Paylaşılan dosyalar kullanıcının tercihine bağlı olarak 1 ile 90 gün sonra silindikten sonra yine dosyaların silindiğine dair bilgi otomatik olarak alıcıya eposta ile gönderiliyor.

SendGB’yi rakiplerinden farklı kılan özelliklerin bazıları:

5GB’a kadar aynı anda 20 kişiye 500 dosya transferi,
Dosyaların 90 güne kadar saklanabilmesi,
Dosyaların istenirse indirildikten sonra otomatik silinmesi,
Üye olmadan istenirse her gönderim için parola koruması,
Dosya yüklerken ve indirirken hız kısıtlamasının olmaması,
Dosya indirme için limit bulunmaması,
Mobil uygulama olmadan mobil cihazlardan dosya gönderilebilmesi,
Dosyaların yüklemesinin tamamlandığını bildiren bildirim sesi.

SendGB öne çıkan bu özellikleri ile ve gerek sosyal sorumluluk kurumlarına verdiği destek, gerekse ücretsiz özellikleri ile yerli bir girişim olarak dosya transferinde yabancı servislerle yarışıyor.

YORUMLAR 1
  • Bir G@rip 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ne güzel, Eskiten olsada kullansan derdik. ALLAH CC ŞÜKÜRLER OLSUN ARTIK HEPSİNİ YAPABİLİYORUZ. Bunları paylaşalım yaygınlaştıralım. Sendgb, BİB, Yaani yay, izlesene.com v.s. ne olur paylaşalım yoksa her kıtımız yahudiye batılılara GİDİYOR ve İSLAMA ve MÜSLÜMANLARA ÖLÜM OLARAK DÖNÜYOR o yüzden kulanmasak bile telefonumuzda yerli uygulamalar nutlaka bulunsun ALLAH CC EBANET OLUR
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!