WhatsApp şikayetlere kulak verdi! 7 Aralık itibari ile yasaklanacak

WhatsApp, toplum mesaj gönderme özelliğini kaldırma kararı aldı. Kullanıcı şikayetlerine kulak veren popüler mesajlaşma devi, toplu mesajların amacı dışı kullanıldığı gerekçesi ile 7 Aralık 2019 tarihi itibari ile engelleme getiriyor. İşte detaylar...

WhatsApp şikayetlere kulak verdi! 7 Aralık itibari ile yasaklanacak
WhatsApp şikayetlere kulak verdi! 7 Aralık itibari ile yasaklanacak
GİRİŞ 05.12.2019 10:04 GÜNCELLEME 05.12.2019 10:05

WhatsApp, kullanıcı odaklı yeni bir değişikliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. WhatsApp üzerinden atılan toplu mesaj özelliğinin amacı dışı kullanımı nedeni ile şikayetçi olan kullanıcıları artık bu dertten kurtaracak.

 

WHATSAPP TOPLU MESAJA ENGEL GELİYOR

Önemli günlerde aynı anda bir tık ile sevdiklerimize ulaşmamızı sağlayan toplu mesaj özelliğini WhatsApp, 7 Aralık tarihi itibari ile engelleyeceğini duyurdu. Özel günlerde ve davetlerde kişi listesine ulaşmak için kullanılan bu özellik sayesinde kullanıcılar büyük bir dertten kurtuluyordu.

Ancak WhatsApp'ın söz konusu bu özelliğini amacı dışında kullanan reklam şirketleri, firmalar veya haber kanalları gibi kurum kuruluş kullanıcıları rahatsız etmeye başlamıştı. Popüler mesajlaşma devi de artık bu duruma net bir şekilde dur diyor.

 

WhatsApp toplu mesaj engeli bilgilendirmesinde şu ifadelere yer verdi;

"Bu, bütünsel bir yaklaşım gerektiren bir sorundur ve WhatsApp, otomatik veya toplu mesajlaşma veya kişisel olmayan kullanım gibi Hizmet Şartlarımızı ihlal eden suiistimali önlemek için elindeki kaynakları kullanma (yasal işlem dahil) kullanmayı taahhüt eder. Bu nedenle, teknolojik yaptırıma ek olarak, bu tür bir istismarın platformdaki kanıtlarına bağladığımız bireylere veya şirketlere karşı yasal işlem yapıyoruz. WhatsApp, bu gibi durumlarda yasal işlem yapmaya devam etme hakkını saklı tutar. WhatsApp, bu gibi durumlarda yasal işlem yapmaya devam etme hakkını saklı tutar.

Ek olarak, 7 Aralık 2019'da başlayarak, WhatsApp, otomatik veya toplu mesajlaşma veya kişisel olmayan kullanım gibi, Hizmet Şartlarımızı ihlal eden veya istismarda bulunanlara, otomatik veya toplu mesajlaşma gibi ihlallerde bulunduğunu belirlediklerine karşı yasal işlemlerde bulunacaktır. Örneğin, platform dışı bilgiler, şirketlerden WhatsApp'ı Şartlarımızı ihlal eden şekillerde kullanma yetkileri hakkındaki hak iddialarını içerir. Bu yazı, kötüye kullanım kanıtı olan şirketlere karşı, kötüye kullanım 7 Aralık 2019'un ötesinde de devam ederse veya bu şirketler söz konusu tarihten önce başka platformda kötüye bağlantısı kanıtlanırsa, yasal işlemlerde bulunacağımızı bildirir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı