Huawei cihazları Google olmadan kullanın

ABD'nin ambargoları nedeniyle etkilenen huawei akıllı telefonları herhangi bir sorun olmadan güncel bir şekilde kullanmak mümkün. İşte bunun yolları...

Huawei cihazları Google olmadan kullanın
Huawei cihazları Google olmadan kullanın
GİRİŞ 09.01.2020 10:10 GÜNCELLEME 09.01.2020 10:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları yüzünden Google, Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin android lisansını iptal etti. Büyük bir hızla yükselen ve yeni ürünleri ile akıllı telefon dünyasında fırtına gibi esen Huawei  2019'un ilk çeyreğinde Samsung'un hemen arkasında ikinciliğe yerleşmişti. Ancak hızı bu yüzden kesilecek gibi görünüyor, kullanıcıların ve potansiyel müşterilerin de kafası karışıyor. 

 

 

AĞUSTOS ORTASINA KADAR GEÇİCİ KULLANIM 

Şu anda Huawei'nin yaşadığı bu sorunun kullanıcıları nasıl etkileyeceği tam olarak bilinmiyor. Karadan birkaç gün sobnra ABD Huawei aleyhine olan kararları biraz gevşetti. Şuanda görünen o ki daha önce satılmış Huawei modelleri ( Honor da dahil) bir süre daha güncelleme almaya devam edecek. Google haritalar ve play strore da kullanılmaya devam edilebilecek. O zamana kadar kullanıcıların hayatında herhangi, bir değişiklik olmayacak. Ancak bir sonraki android versiyonu yani android Q'u alıp alamayacakları meçhul. Ayrıca huawei yeni tanıtılan Mate 30 ailesinin de Google servisleri olmadan piyasaya sürüleceğini açıkladı. Bilindiği gibi android işletim sistemi açık kaynak kodlu bir yazılım. Bu yüzden teorik olarak Huawei android işletim sistemini cihazlarda rahat rahat kullanılabilir. Ancak Gooogle uygulamaları ve resmi bir lisans olmadan...

 

 

Huawei'nin Ren Zhengfei bloomberg ajansına yaptığı açıklamada oldukça agresif bir tavır sergiledi. Bu problemi çözmek için kendi seçeneklerine bakabileceklerini belirtti. Bu seçeneklerden biri kendi alternatif işletim sistemini geliştirmek. 

Firma uzun bir zamandır bu alanda zaten yatırım yapıyor. Huawei işletim sistemi geliştirme çabalarını hızlandıracağından emin olabilir. Yeni işletim sistemini kısa bir süre sonra görebileceğimizi düşünüyoruz. Şurası açık ki bu bir android uyarlaması olacak ve android uygulamalarını çalıştırabilecek. Huawei aldığı  patentlere göre işletim sisteminin adı ArkOS olabilir. Patent başvurusunda ekran görüntülerinin de olduğu söyleniyor. 

HUAWEI VE MÜŞTERİLERİ İÇİN ALTERNATİFLER 

En büyük problemin PlayStrore üzerindeki uygulamaların bu platforma taşımak olduğunu biliyoruz. Buna bir çözüm olarak Huawei, Aptoide ile ortaklık yapabileceği konuşuluyor. 

Bu alternatif uygulama marketinde 1 milyondan fazla android uygulaması bulunuyor. 

 

 

KAYNAK: CHİP
YORUMLAR 1
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin mallarını boykot etmeliyiz hıc kimse çin malı almasın kardeş lerimizin yanındayız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?