Samsung 16GB RAM üretimi için düğmeye bastı! Hangi telefon modellerinde kullanılacak?

Samsung, 16GB bellek kapasitesine sahip RAM modellerinin üretimi için harekete geçti. 5 ay önce 12GB kapasiteli RAM üretimine başlayan ve akabinde amiral gemisi cihazlarından kullanan Güney Koreli teknoloji devi şimdi ise seviyeyi daha da yukarılara taşımaya hazırlanıyor.

Samsung 16GB RAM üretimi için düğmeye bastı! Hangi telefon modellerinde kullanılacak?
Samsung 16GB RAM üretimi için düğmeye bastı! Hangi telefon modellerinde kullanılacak?
GİRİŞ 26.02.2020 17:00 GÜNCELLEME 26.02.2020 17:01

Samsung, yeni RAM'lerin üretimi için düğmeye bastı. Güney Koreli teknoloji devi, bildiğiniz gibi 5 ay önce 12GB LPDDR 5 DRAM üretimine başlayarak amiral gemisi cihazlarında kullanmaya başladı. Şimdi ise yeni cihazları bir laptop perforamansına kavuşturmaya hazırlanan firma 16GB bellek kapasitesine sahip RAM üretimine hazırlanıyor.

 

SAMSUNG 16GB'LIK RAM ÜRETİMİ İÇİN HAZIR

Mobil teknolojisi ile en gelişmiş ve yeni ürünleri ile dünyanın gündemine oturmayı başaran Samsung, önümüzdeki dönemde hayranlarının karlısına 16GB bellek kapasitesine sahip RAM'ler ile çıkmaya hazırlanıyor. 10nm teknolojisi ile üretilecek olan RAM sayesinde 6.400 Mb/s veri transferi mümkün hale gelecek.

 

Özellikle 5G teknolojisine geçiş sürecinde daha fonksiyonel olacağı konusunda planlamalar yapan firma, resmen önümüzdeki dönem piyasaya sürmeyi planladığı premium modellerinde 16GB LPDDR5 RAM kullanmayı hedefliyor.

YENİ RAM'LER MALİYETLERİ YÜKSELTECEK

Günümüzde çoğu bilgisayarda bulunmayan RAM kapasitesini mobil cihazlar için üreten Güney Koreli teknoloji devinin, söz konusu bellekleri Galaxy S ve Note serisinde kullanması bekleniyor. Zira artan kapasite ile birlikte gelen maliyet tablosu giriş ve orta seviye cihazların fiyatlarında ciddi sıçramaya neden oluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...