Stephen Hawking Allah'ın varlığını kabul etti

Allah'ın varlığını inkar eden, evrenin oluşumunu bilimsel verilere dayandıran Hawking Allah'ın varlığını kabul etti.

Stephen Hawking Allah'ın varlığını kabul etti
Stephen Hawking Allah'ın varlığını kabul etti
GİRİŞ 22.01.2013 19:20 GÜNCELLEME 23.01.2013 07:34
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Yazıları sese dönüştüren bir bilgisayar yardımıyla konuşan ve yıllardır Allah'ın varlığını inkar eden açıklamaları ile ateistler arasında öne çıkan ünlü Fizikçi Stephen Hawking 70. yaşına girdiği şu günlerde herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı. Hawking, "evrenin oluşumu bilimsel bir gerçekliğe dayanır ve bu Tanrı'nın olmadığı anlamına gelmez" dedi.

TANRI OLMADIĞI ANLAMINA GELMEZ
Kanal D Londra Temsilcisi Ayşegül Ekinci'nin röpörtaj yaptığı Hawking ilk kez Allah'ın varlığını kabul etti. Röpörtaj sırasında sorulan bir soruya Hawking'in çalışma ekibinin de şaşırdığı görüldü. Hawking Tanrı ile ilgili sorulan soruya "Evrenin oluşumu bilimin gerçekliğine dayanır. Ama bu hiçbir şekilde, Bilim Kuralları'nı koyan ve onları da yaratan bir Tanrı olmadığı anlamına gelmez..." cevabını verdi.

Hawking'in bu sözlerinin son yıllarda ortaya çıkan Evrim Teorisi'nin yanlış olduğunun kanıtlanması ve Kuran'da 1400 yıl önce bildirilen bilimsel konuların aynen bulunması ile doğrudan ilgisi olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

YORUMLAR 114
  • Sıla 2 yıl önce Şikayet Et
    ZıRvA
    Cevapla
  • human 5 yıl önce Şikayet Et
    tanrı var dememiş.Olabilir demiş.Umarım agnostik kelimesinin anlamını biliyorsunuzdur.
    Cevapla
  • Merve 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok memnun oldum bu habere...İyi ki kabul etmiş. Bugün 14 Mart 2018 Tıp bayramı- Pi sayısı günü- Einstein'in doğum günü ve Stephan Hawking'in ölüm günü... Bu bir tesadüf mü aceba? Yoksa yüce yaratıcının bir kudreti mi? Uğurlar olsun Hawking, nur içinde yat. Çok değerli bir insansın. Umarım Rabbimizin hakkı kudretiyle umulan yere gidersin. Seni seviyorum, seni seviyoruz... Ah! Daha birkaç gün önce izledim senin hayatını anlatan o güzel filmi. Daha birkaç gün önce... Haberlere çıkmıştın, babam anlattı merak ettik izledik. İyi ki ölmeden önce tanımışım seni. Gözyaşlarım süzülürken yanağımdan tek tek, bu yazıyla da sana veda etmiş olayım.
    Cevapla
  • oktyeksi 5 yıl önce Şikayet Et
    fatiha oku bol bol :)))
    Cevapla
  • Hayyam 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir tanrı olmadığı anlamına gelmez demesi Allah'ın varlığını kabul etmesi anlamına mı geliyor dalga mı geçiyorsunuz anlamış değilim.
    Cevapla
  • Merve 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence evet. Yani bir tanrı olduğunu dile getirmiş.
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    mesajı almış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?