BlackBerry satıldı, işte yeni sahibi

Yaklaşık 15 yıl önce kurulan BlackBerry, son dönemde yaşadığı mali kriz nedeniyle 4500 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı.

BlackBerry satıldı, işte yeni sahibi
BlackBerry satıldı, işte yeni sahibi
GİRİŞ 23.09.2013 23:19 GÜNCELLEME 24.09.2013 00:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İçine düştüğü mali krizden bir türlü kurtulamayan Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry satıldı. Firmanın yeni sahibi Fairfax Financial oldu.

BlackBerry'den yapılan yazılı açıklamada, liderliğini Fairfax Financial Holding'in yaptığı bir konsorsiyumun 4.7 milyar dolarlık teklifinin kabul edildiği ve şirketin tüm hisselerinin bu konsorsiyuma devredildiği bildirildi.

Satışa ilişkin Toronto Borsası'na da gerekli bildirimlerin yapıldığı kaydedildi. 

Mike Lazaridis tarafından 1999 yılında kurulan ve farklı özellikleri nedeniyle cep telefonu piyasasında bir dönem adından bahsettiren BlackBerry, mali krizi aşabilmek için en son 4500 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı.

YORUMLAR 6
  • Osman Bilgiç 10 yıl önce Şikayet Et
    GARANTİ. Garanti şartlarını yerine getirmezsen olacağı bu.Müşteriye ne versem yer devri kapandı artık.Bak nokia firmasına o da tepetaklak gitti.Bundan sonra firmalar iphone yi örnek alsınlar.
    Cevapla
  • Osman Bilgiç 10 yıl önce Şikayet Et
    Osman BİLGİÇ. Ürettiği malın arkasında durmayan, garanti şartlarını yerine getirmeyen firmalar batmaya mahkum.Ben 9900 aldım garantisinin bittikten iki ay sonra arızalandı ne parçası bulundu nede yapıldı o kadar parayı çöpe attım.Cihaz arızalı evde duruyor.Bir daha blackberry i bakmak için bile elime almam. Kim aldıysa 4.7 milyar doları çöpe atmış derim.İphone baksınlar garanti şartları nasıl olur öğrensinler.Bende şimdi sony z var. Bundan sonra iphoneden başka telefon kullanmam.
    Cevapla
  • burak 10 yıl önce Şikayet Et
    bence otomotiv yapmak yerine saab markası satın alınmalıydı,. telefon yapmak yerine de blackberyy veya nokia, bizim ülkemiz genç ve dinamik kendi kendimize satsak gene ayakta kalır bu firmalar, kaldı ki türk ve müslüman coğrafyanın alıp kullanabileceği, gurula taşıyabileceği bir markası yok hala.
    Cevapla
  • Nurbaki BEYDOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    beklenen. komplo teorilerine gerek yok, beklenen bir gelişmeydi. teknoloji dünyasında saplantıyla gururla iş yapma dönemi bitti, bunun en güzel örneğide nokia ve blacberry oldu. nokia android kullanmak istememekte, blackberry de tüketici algısının bir anda deişeceği bir konu olan fiziksel tuşlu telefon-dokunmatik ekran telefon geçişinde geç kalınca, üstelik bu geçişi birde kötü bir arayüzle süsleyince sonuç kaçınılmaz oldu. bu saatten sonra iki major oyuncu android ve ios piyasada liderliklerini perçinler.
    Cevapla
  • rodrıgez 4 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem ama blackberry kadar kaliteli telefon yok. Farklı kılan yazılımı ağırlığı kasası. İphone Blackberry nin yanında dandik kalır. Blackberry kullanıyorum ve diğer insanlardan kendimi farklı hissediyorum nokta
    Cevapla
  • Gürhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Yaprak Dökümü. Ne o önce Nokia sonra Black berry sanki bir şeylerden kaçıyormuş gibiler. Aklıma başka şeyler geliyor!!! 1- Muhtemel bir savaş öncesi tüm variyeti paraya çevirip saklanma 2- Muhtemel bir küresel kriz öncesi daha fazla zarar olmadan variyeti paraya çevirme 3- 3. Dünya savaşı öncesi hazırlık....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar