Yüzde yüz yerli telefon geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yerli akıllı telefon geliştirilmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Yüzde yüz yerli telefon geliyor
Yüzde yüz yerli telefon geliyor
GİRİŞ 30.03.2015 00:06 GÜNCELLEME 30.03.2015 08:18
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir ton demirin bir iPhone etmediğini, bu tablonun Ar-Ge, inovasyon ve katma değeri yüksek ürünler alanında gelişmek gerektiğini gösterdiğini belirterek, "Bu amaçla ilk adımımızı attık. TÜBİTAK Başkanlığımız yerli cep telefonu geliştirilmesi amacıyla çağrıya çıktı. Bu çağrıyla destek verdiğimiz özel sektör firmaları tarafından tüm alt bileşenleri yerli olan akıllı telefon geliştirilmesi çalışmasına başladık" dedi.

Elektrik-Elektronik Sektörü Çalıştayı'nın ardından AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Işık, gemi, uzay, motorlu araç, makine, sağlık ve kimya sektörleriyle yakından ilgili olan, bu sektörlere girdi sağlayan ve yeni teknolojilerle de diğer sektörlerin gelişmesine katkı sunan elektrik ve elektronik sektörünün daha fazla gelişmesini arzuladıklarını söyledi.

Üretimin tasarım, Ar-Ge ve inovasyona dayalı olması ve bilgi teknolojilerine girdi sağlaması dolayısıyla ekonominin en önemli sektörlerden biri olduğunu kaydeden Işık, "Öte yandan sektörün 2023'te 34 trilyona ulaşması öngörülen dünya ticaret hacminin yüzde 21'ini oluşturması bekleniyor. Bu çok ciddi bir rakam. Hazırlıklarımızı eksiksiz ve vakit kaybetmeksizin tamamlamalıyız" diye konuştu.

"Bir ton demir bir iPhone etmemekte"

Işık, yerli üretimin teşvik edilmesine yönelik çalışmalarına ilişkin bir soruya, şöyle yanıt verdi:

"Bugün bir ton demir, bir iPhone etmemektedir. Bu tablo bizim Ar-Ge, inovasyon ve katma değeri yüksek ürünler alanında gelişmemiz gerektiğine dair işarettir. Bu amaçla ilk adımımızı attık. TÜBİTAK Başkanlığımız yerli cep telefonu geliştirilmesi amacıyla çağrıya çıktı. Bu çağrıyla destek verdiğimiz özel sektör firmaları tarafından tüm alt bileşenleri yerli olan akıllı telefon geliştirilmesi çalışmasına başladık."

YORUMLAR 86
  • elekyro 9 yıl önce Şikayet Et
    önce direnç,kondansatör,diyot üretelimde %100 yerli telefon hiç sorun değil yani
    Cevapla
  • burak 9 yıl önce Şikayet Et
    gösteriş için, "ürettik" demek için yapmaya çalışıp, kanımca başarılı olamayacakları proje
    Cevapla
  • alko 9 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar bilgisizce, bosa konusmalar, yüzde yüz yerli telefonu uretmeden önce; işlemci üretmeniz yonga üretmeniz bellek üretmeniz gerekiyor... Bunlar telefonu tek yekpare bir makina sanıyorlar sanırım.
    Cevapla
  • Cemko 9 yıl önce Şikayet Et
    çok yanlış bir yatırım...Akıllı telefon sektöründe iphone ve samsungtan başka para kazanan firma yok....Yapacak başka bir işmi yok sanki?...Siz önce imalat ve sanayimizi ithal aramal ve girdilerinden kurtarmaya çalışın....Sakız üretiyoruz, gıda boyası ve tadlandırıcısı ithal..Gömlek yapiyoruz kumaşı ithal.....Eğitim vasat, ARGE ve inavosyona ilgi ve destek yetersiz.....Varsa yoksa inşaat ve altyapı projeleri....Bazıları gayri menkulden 10 senede milyar dolarları vururken sanayici yerinde saydı...
    Cevapla
  • Ibo 9 yıl önce Şikayet Et
    Apple bile 100% yerli üretmiyor, biz mi üreteceğiz ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı