İhsanoğlu'ndan şok Filistin ve İsrail yorumu

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, katıldığı televizyon programında, Türkiye'nin Filsitin konusunda tarafsız olması gerektiğini savundu.

İhsanoğlu'ndan şok Filistin ve İsrail yorumu
İhsanoğlu'ndan şok Filistin ve İsrail yorumu
GİRİŞ 04.07.2014 05:10 GÜNCELLEME 04.07.2014 12:33
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, adaylığının ardından ilk açıklamalarını Taha Akyol'un hazırlayıp sunduğu Eğrisi Doğrusu programına yaptı.

"TÜRKİYE, FİLİSTİN KONUSUNDA TARAFSIZ OLMALI"

İhsanoğlu, Türkiye'nin İsrail ve Filistin politikasında tarafsız olması gerektiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Siz bir tarafı tutarsanız bunlar barışınca siz kötü olursunuz. Ortadoğu'da bütün taraflarla iyi münasebet kurmalıyız. İsrail'in realitesini tanıyan ilk devletlerden biri Türkiye'dir. Arap ülkelerinden de İsrail'i tanıyan çok devlet var. Tanıyan ya da tanımayanlar Türkiye ile ilişkilerinin lehlerine olduğunu, Kudüs işgal edildiği zaman koruyabilecek tek devlet Türkiye idi. Türkiye taraf tutmamalı. Arabuluculuk yapan bir konumda olmalı."

YORUMLAR 39
  • Devlet-i Ali Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    kahve siyaseti yapıyor bu adam. ebediyyen filistin ve israilin barışamayacağını cümle alem biliyor ama daha bu emeklekmelettin öğnememiş basit bir chp-mhp mantığı
    Cevapla
  • Bilal ÇELEBİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Ulusun, korkma!. Hani babanın bir arkadaşı vardı ya bize böyle söylemişti "Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, ''Medeniyet!'' dediğin tek dişi kalmış canavar?", sen unutmuşsun galiba yada unutturulmuşsun. Allah'tan korkmadığın kadar İsrail'den korkarsan bir gün gelir korkmadıklarından korkarsın.
    Cevapla
  • Abdullah Öz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bay Ekmel, Neocon-Siyonism, İngiliz ve Alman işbirliğinin neticesinde mi aday yaptırıldı... Öyle anlaşılıyor..Ayrıca,İstiklal Marşımızın 10 kıtasına inanma ve kabul etme olayı var mı, o da belli değil..
    Cevapla
  • Abdullah Öz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bak Ekmel bey, biz yahudi düşmanı değiliz...Ama,IRKÇI FAŞİZME (siyonizm) karşıyız... Anlaşılmadı ise bir defa daha söyleyeyim,bizler İsrail'e düşman değiliz,İsrail vatandaşlarına düşman değiliz,yahudilere düşman değiliz...Bizim karşı olduğumuz şey, Irkçı faşizm(siyonizm)dir...Ha,sen ırkçı faşizme karşı değilsen,Hitler'e,Stalin'e,100 yıl önceki ABD ırkçı beyazlarına,daha da sayarım ama bu ırkçı faşizmlere bir tepkin yok anlaşılan..Hitler devrinde(Hitler güçlüyken) Hitler Bıyığı bırakan İnönü yolundan gittiğini söyle de açıkça,ahali aydınlansın....
    Cevapla
  • mahmut bayrak 9 yıl önce Şikayet Et
    Çatının kimyası bozuk kimyası. Filistin davası ile ilgili İsrail karşıtı bir görüşe sahip olan kişiyi Cehepe, mehepe, pensilvanya uzantılarının destekleyebileceğine kargalar bile gülmez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı