O ülkeden Doğan ve cemaate büyük şok

Azerbaycan’da Hükümete yakın Qafqazinfo Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre ülkede Samanyolu ve KANAL D’nin yayını durduruldu.

O ülkeden Doğan ve cemaate büyük şok
O ülkeden Doğan ve cemaate büyük şok
GİRİŞ 06.06.2015 09:08 GÜNCELLEME 06.06.2015 09:41
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yayını durdurulan başka bir televizyon kanalı "ATV Plus" kendi resmi facebook hesabından yaptığı açıklamada: ''CNN Türk, Kanal D ve Samanyolu Haber kanallarının yayınlarının durdurulduğunu'' duyurdu.

"ATV Plus" Qafqazinfo Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada:'' ' Yayını durdurma kararı bizim tarafımızdan alınmadı bize bu konuda emir geldi. Yasak sadece bizim şirkete değil Kanal D ve Samanyolu TV'ye de uygulanmaktadır bundan sonra kesinlikle yasağın kalkacağını düşünmüyoruz'' dedi.

"ATV Plus" kanalı Bu yasağın neden konulduğunu ise bilmediğini belirti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Azerbaycan İletişim ve Teknoloji Bakanlığı danışmanı Müşfik Amirov da Qafqazinfo'ya açıklama yaparak "Söz konusu kanallar Azerspace uydusundan test yöntemiyle yayınlanıyordu. Bu kanalların test yayınları bitmiştir ve artık şu kanallar Azerspace şirketiyle anlaşma imzalamalıdırlar. Anlaşması olmayan kanalların yayını durdurulacaktır, bu bağlamda belirtmek istiyorum ki, Rusya ve Türkiye'den bazı kanallar anlaşma imzalamamışlar." şeklinde konuştu.

''GÜLEN AZERBAYCAN'A WASHINGTON ÜZERİNDEN ŞANTAJ YAPIYOR''

Söz konusu yasaklarla ilgili konuşan Yeni Çağ gazetesi sahibi, araştırmacı yazar Agil Alesger bu yasağın son dönemlerde Aydın Doğan ve Gülen medyasının Azerbaycan aleyhine yaptıkları yayınlarına cevap olduğunu söyledi. Gülen aleyhine yazılarıyla bilinen Agil, son dönemlerde Gülen'in Azerbaycan'a Washington üzerinden şantaj yaptığını iddia etti.

YORUMLAR 17
  • napsitli 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHa yemin ederim sunlara nefretim hicbir seyle ölcülmez
    Cevapla
  • rizeli yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    ah kardesim sen mi benmi patlamak üzereyim
    Cevapla
  • özgür 8 yıl önce Şikayet Et
    tiplere bak. siz halk indinde bittiniz.akp olsada olmasada!
    Cevapla
  • hadii ordan havuzcular 8 yıl önce Şikayet Et
    Olmadi anlamdiniz mi olmuyor. Oyun tutmadi. Millet size oyu insanlari kiyin diye ver medi. Elde hicbir delil yokken suc islediniz simdi sira sizde titreyin .gazetelere baskinin hesabini vereceksiniz
    Cevapla
  • furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkeyede aynı yasaktan gelmeli
    Cevapla
  • Tarik 8 yıl önce Şikayet Et
    Anayasamiza bir kanun daha girmeli. Haber yapma anlayisinda devrim gibi kararlarin alinmasi bence zorunlu olmustur. Buna istinaden, haber yapma konusunda basin özgürlügü veya düsünce özgürlügü anlayisinin arkasina siginarak alinan duyumlarin veya ihbarlarin dogrulugu arastirilmadan, provokasyon amacli bilgilerin veya algi yaratma düsüncelerinin basina, sosyal medyaya veya tv kanallarinda aktarilmasi para cezasi ile baslayip, bu basin evlerinin veya medya kurumlarinin kapatilmasina kadar gitmeli. Gerekirse tutuklu yargilanmalarda olmalidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!