Vatana ihanete Prof. Çelik'ten gözü yaşlı isyan!

Güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonları eleştirenlere canlı yayında tepki gösteren Prof. Dr. Mehmet Çelik, gözyaşlarına hakim olamadı.

GİRİŞ 21.04.2016 14:34 GÜNCELLEME 21.04.2016 14:59
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Görüntüleri izledikten sonra, güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonları eleştiren kesimlere tepki gösteren Prof. Dr. Mehmet Çelik konuşmasına devam ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Ülke TV'de  Sıradışı Tarih programında Turgay Güler ve Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Kut’ül Amare Zaferi başta olmak üzere ülke gündemindeki sıcak meseleleri masaya yatırdı.

Programın ilerleyen dakikalarında Yüksekova’yı PKK’lı teröristlerden temizleyen asker, polis ve korucuların bir araya gelerek söylediği marş ekrana geldi.

Görüntüleri izledikten sonra duygu dolu anlar yaşayan Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Bunların dedeleri Çanakkale’de, Sarıkamış’ta Kut’ül Amare’de şehit olurken günümüzde İngilizler ile sarmaş dolaş olanların dedeleri de Pera Palas’ta İngiliz Subayları ile kadeh tokuşturuyorlardı. Henüz 20’li yaşlarda olan bu çocuklara bir bakın! Bunların çoğu yoksul ailelerin çocukları ve oraya gönüllü olarak gidiyorlar. Neden Cihangir’den, Nişantaşı’ndan, Çankaya’dan kimse yok orada?” dedi.

PROF. ÇELİK GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşurken duygu dolu anlar yaşayan Prof. Dr. Çelik ayrıca, “Birileri sadece bu ülkenin nimetlerini sever. Kucağındaki minik yavrusu ile daha gencecik yaşında şehit düşen eşinin cenazesine katılan kadınlar ‘Ben bu yetimle ne yapacağım’ demiyor. ‘Vatan sağ olsun.’ diyor. Ondan sonra siz kalkıp ‘faşist devlet’ diye slogan atacaksınız. Ben bu devlete, bu bayrağa ihanet etmemek kaydıyla herkesi severim ve başımın üzerinde de yerleri vardır. Bir tek şartım var. Bu devlete ihanet etme” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 118
  • Salim 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • Aklını kullanan 8 yıl önce Şikayet Et
    Saygı değer müslüman kardeşlerim siz eğer Türk-islam derseniz başkaları neden arap-islam yada rus - islam demesin Hz. Muhammed (sav) arap - islam diye bi dava yatmış mı allah aşkına biraz düşünün
    Cevapla
  • Aydin Cetin 8 yıl önce Şikayet Et
    Turk Islam sentezi coktan gecti, o masallari gec artik. Simdi Ittihadi Islamdan bahsediyoruz, ne Turku Ne Kurdunden bahsediyoruz! Bu din babamizin degil, bu din herkese gecerlidir! Elin gavuru dedigimiz Amerikali bile musluman olabilir. Simdi gelelim Islam kilfinda Kurtculuk yapanlara, bu adamlardanda uzak durun tehlikeli! Adamlar simdi Kurtler daha cok musluman Turklerden deyip Turkleri tekfir etmekten kacinmiyorlar. Bide kendileri diyor ki Turkler Kurtleri kafir olarak tanimlayamazmis! Yalan iftira hersey hazir be!
    Cevapla
  • Alemdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak,eğer uğrunda ölen varsa vatandır.
    Cevapla
  • basar 8 yıl önce Şikayet Et
    adamda hakiki iman var. imanı olmayan ağlamaz şehide
    Cevapla
  • hakikat eri 8 yıl önce Şikayet Et
    kalpten çıkan söz sadece söz değildir. Yüreğine sağlık değerli hocam. Bu ülke de nice Mehmet Çelikler, Gönlü vatan coşkusuyla dolu Mehmetcikler var. Bu ülkeye ihenet edenler asla iflah olmadı ve olmayacak. Bu ülkenin insanları her şeyi affeder. Ama ihaneti asla ve asla affetmez ve affetmeyecek. tarih bunun şahididir. Ülke için, ümmet için canımız da malımız da feda olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma