Yarışmada Kur'anlı yemin krizi!

ATV ekranlarında Tamer Karadağlı'nın sunumuyla seyirciyle buluşan 'Güven Bana' adlı yarışmada ilginç anlar yaşandı. Yarışmada bir kadın bir erkek yarışıyordu. Erkek olan yarışmacı Kur'an üzerine yemin etmesine rağmen sözünde durmadı. Sonra ne mi oldu?

GİRİŞ 04.01.2013 08:31 GÜNCELLEME 04.01.2013 10:41
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Aydeniz ile Cihan isimli iki yarışmacı, Güven Bana yarışmasının tarihinde bir ilke imza atarak finale kadar sorunsuz bir şekilde ilerledi. 15 sorunun sonunda ise 72 bin TL rakamına ulaşmayı başardılar.

DEFALARCA YEMİNLER ETTİ

Daha sonra ise birbirlerini yarı yolda bırakmayacaklarına dair yeminler ederek ailelerine danışmak üzere ayrıldılar. Özellikle Cihan adlı erkek yarışmacı Aydeniz'e dönerek "Yemin ediyorum bak, Kur'an çarpsın ki sözümden dönmeyeceğim, düğmeye basmayacağım" diyerek ailesinin yanına gitti.

YEMİN EDEN YARIŞMACI SÖZÜNDEN DÖNDÜ

Dönüşte ise iki taraf da büyük bir kararlılıkla yarışma alanına doğru ilerlemeye başladı. Stüdyodaki izleyicilerin de alkışları eşliğinde yarışma alanına doğru ilerleyen yarışmacılar, Karadağlı'nın taraflara yaptığı tekliflere kulak asmadan yoluna devam etti. Ancak teklif 72 bin TL'ye ulaştığında Cihan dayanamadı ve butona bastı. Bu şekilde Cihan, ikiye bölünmesi planlanan 72 bin TL'ye tek başına sahip olmuş oldu.

TARTIŞMA BAŞLADI

Bu andan itibaren ise Aydeniz'in Cihan'a yönelik suçlamaları başladı. "İnançlı bir insan olduğum için Kur'an üzerine yemin edilince dayanamadım, inandım" diyen Aydeniz, anne ve babasının hayatta olmadığın söyleyip İstanbul'da yaşadığına vurgu yaparak Cihan'a güvenmesinin büyük bir hata olduğunu belirtti.

"NİYE KUR'AN'I KARIŞTIRIYORSUN"

Aydeniz bu noktadan sonra Cihan'a dönerek defalarca "Niye yemin ediyorsun, madem kandıracaksın Kur'an'ı niye karıştırıyorsun" diye tepki gösterdi.

BENİM OĞLUMUN FARKI BU

Yarışmanın formatı gereği taktik ve yardım alması için yarışmacıların aileleri ve yakınları da yarışma da bulunuyor. Yarışmacı Cihan, Aydeniz'e "Sonuçta seni ikna etmem gerekiyordu ve bunu yaptım" derken, Cihan'ın annesi ise farklı bir skandala imza attı. "Akıllı benim oğlum, yerinde yaptı bu kararı. Gördün mü benim çocuklarımın farkını? Dediğim kadar var mı?" diyerek oğlunun yeminli krizine destek çıkarak, ailelere kötü örnek oldu. 

YORUMLAR 85
  • arifhan 11 yıl önce Şikayet Et
    anasına bak oğlundan uzak dur!. işte bu adamı yetiştiren anne! utanmadan çıkmış ne diyor "işte benim oğlumun farkı!" evet gördük oğlunun farkını, çok "adi-l" davrandı !!
    Cevapla
  • Food Engineer 11 yıl önce Şikayet Et
    yarısını verecekmiş.... dün de çıkmış atv habere.pişman oldugunu paranın yarısını vermek istediğini soylemiş. ALLAH affetsin.
    Cevapla
  • ali eren 11 yıl önce Şikayet Et
    en büyük zenginlik,güvendir. sen en büyük hazineni kaybettin farkında degilsin,ömrün boyunca hep karşına çıkacaktır
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH disinda hic bir seye yemin etmek caiz degildir, kuran'a bile. peygamber'ede, kabe'yede, cocuklarini basinada...ne olursa olsun yemin etmek caiz degildir, bu bir. durup dururken yemin edenlerden, malini satmak icin yemin edenlerden, ikna icin yemin edenlerden, yemin etmesi istenmedigi halde yemin edenlerden zaten atesten kacar gibi kacmak gerekirken, inancliymista, onun icin inanmis bahanesi, inancinin ne kadarda temelsiz oldugunu gösteriyor. zaten böyle dolandiricilar, hakiki ıslam ahlaki ve bilgisi ile donatilmis kimseleri kolay kolay aldatamazlar, ama yarim din, yarim bilgi, temelsiz inanc, iste böyle saklabanlarin kurbani oluyor. ama bazi akli evveller sucu yine kuran'da bulacak, onu istismar edende veya bu istismara alet olanda degil. adeta kuan'in kücük düsürmek icin bir tiyatro, oynanan.
    Cevapla
  • murat aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    inançlı insanların güvenlerini islami değerlerle kazanmaya çalışmak çok aptalca bir şey. o arkadaşa sormak istiyorum o ettiği yeminin anlamını biliyormu yoksa bilmedenmi yemin ediyor anneside orada gülerek izliyor ayıp be ne demek kuran çarpsınki basmayacağım deyipde son dakika o butona basmak bu resmen dinle alay geçmek inançsız olduğunu dile getirme birde kendini bu kouda savunuyor ayıp yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi