Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bir yolcu otobüsünün şarampole devrildiği, kazada 9 kişinin öldüğü 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

GİRİŞ 27.01.2014 08:00 GÜNCELLEME 27.01.2014 11:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nin Yaraşbeli Mevkiinde bu sabah meydana gelen kazada, yolcu otobüsü, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 10'un üzerinde yaralı var.

Van'dan Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsü, Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli mevkisinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Kaza ihbarının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmının yoldan geçen araçlarla, bazılarının ise ambulanslarla Sivas ve çevre ilçelerdeki hastanelere gönderildiği öğrenildi.

Otobüsün altında kalan kişilerin çıkarılması için Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile diğer görevliler çalışma başlattı. Kaza yerine, otobüsün kaldırılması için vinç sevk edildi.

Muavin Ahmet Ayaz, otobüste 42 yolcunun bulunduğunu, uyuduğu için kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini söyledi.

Otobüste, sürücü Ayaz'ın yanı sıra Selahattin Belin'in de şoför olarak görev yaptığı belirtildi.

 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 3
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    şimdi. kim yapacak bu arabayı.........
    Cevapla
  • MUHAMMET AKSAKAL 10 yıl önce Şikayet Et
    SAKIN EMNİYET KEMERİ TAKMAYIN , ÇOK AKILLISINIZ YA. Hep aynı sonuç
    Cevapla
  • mevladostu 10 yıl önce Şikayet Et
    hep üst üste. Bu ne bee. Bu kışı kazalar ile geçiriyoruz milletçe. Bu kazada muhtemelen şöför uyumuştur. Ve ya Lastikler kar tipi değildir. Ölenlere Allah rahmet eylesin, Yaralılara Allah acil şifalar versin. Allah ailelelerinede sabır versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!