Otobüs durağa çarptı! Çok sayıda yaralı var

İstanbul, Kabataş'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakı olan Otobüs AŞ. otobüsü durağa girdi. Çok sayıda yaralı var.

GİRİŞ 01.08.2014 09:26 GÜNCELLEME 01.08.2014 13:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'ta park halindeyken aniden harekete geçen Otobüs AŞ. otobüsü, önce bir ticari taksiye ardından da yolcuların bulunduğu iskeleye çarptı. Adalar vapurunun bir kaç dakika önce yolcularını alması nedeniyle büyük bir facianın eşiğinden dönülen olayda ikisi ağır olmak üzere ilk belirlemelere göre 9 kişi yaralandı. Adalar iskelesinin bulunduğu bölümü savaş alanına çeviren olayda, çevredeki iş yerleri de zarar gördü. 

Sabah saatlerinde vapurla Anadolu Yakası'ndan Kabataş'a gelen yolcular, bekleyen otobüse bindi. Kabataş-Kağıthane hattında çalışan Otobüs AŞ. otobüsü, şoförünün kontak anahtarını çevirmemesine rağmen hareket etti. Araç içindeki otobüs şoförü otobüsü durdurmaya çalıştı ancak bir türlü başaramadı. Çevredeki araçlara çarpan ve denize doğru devam eden otobüs, park halindeki bir ticari taksiye çarptı. Taksinin yanındaki durakta bekleyen iki kadın yolcu ne olduğunu anlamadan taksinin altında kaldı. Hareketine devam eden otobüs, daha sonra denize yöneldi. Şoför, son bir hamle ile otobüsün denize düşmemesi için manevra yaptı. Ancak bu sefer de adalar iskelesinin girişindeki yolcuların da bulunduğu telefon kulübelerinin olduğu bölüme çarptı. Ortalık savaş alanına döndü. Bir yolcu otobüsün çarptığı telefon kulübesinde sıkıştı. Taksinin çarptığı iki kadından birinin ayağı koptu. 

ADALAR VAPURU FACİAYI ÖNLEDİ

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Durumu ağır olanlar hemen hastaneye sevk edildi. Dakikalar önce yüzlerce yolcusunu alarak iskeleden ayrılan adalar vapuru, olayın faciaya dönüşmesini engelledi. 

Otobüs AŞ. otobüsüne binen Yavuz Karaduman, olayın şokunu yaşayanlardan. Anadolu Yakası'ndan Kabataş'a geldiğini, otobüse binip hareket edecekleri sırada olayın yaşandığını anlatan Karaduman, çay alıp otobüse binen şoförün aniden hareket eden otobüsü durdurmak için hamleler yaptığını ancak otobüsün durmadığını anlattı. Karaduman, otobüsün ya freninin boşaldığını ya da gazının kilitlendiğini söyledi. 

BEN BAKAMADIM BİLE

Durakta beklerken otobüsün çarptığı taksinin sürücüsü Şeref Akpınar da, uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı. Olayı anlatırken zorlanan Akpınar, "Durakta yolcumu indirdim ayrılmak üzereydim. Birden otobüs geldi beni iskeleye doğru fırlattı. İki kadın arabanın altında kaldı. Birinin ayağı koptu. Ben bakamadım bile, çevreden gelenler arabanın altından onları çıkardı." dedi. 

Kaza yapan Otobüs AŞ. otobüsü, görevliler tarafından girdiği iskeleden bir çekici tarafından çıkarılarak götürüldü. 

VAPUR SEFERLERİ İPTAL

Otobüs AŞ. otobüsü kazası nedeniyle Kabataş-Adalar vapur seferleri iptal edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    BU METROPOLERDE HALEN ESKİ TEKNOLOJİLİ OTOBUSLER MEYDANLARDA KORKU SALIYOR .... yetkililer neden bu araçlara yasak getirmiyor. insanların can güvenliği bu kadar mı önemsenmez ...!
    Cevapla
  • 19frenky03 9 yıl önce Şikayet Et
    sıcaklar. Havalar sıcak frenler şişiyor arkadaşlar ralli yapınca düşünmüyorlar durur mu diye, bir çok kazanın nedeni sıcak hava
    Cevapla
  • Abdullah Genc 9 yıl önce Şikayet Et
    Kamikaze İETT. İETT şoförleri kamikaze olup çıktı birden bire. Biri büfeye dalar, biri kaldırıma. Biri kendini infilak eder. Hayırdır İETT?!
    Cevapla
  • İhsan UYSAL 9 yıl önce Şikayet Et
    İETT ACİL KURBAN KESSİN.... bence samimi bir niyetle iett bir miktar kurban kessin...
    Cevapla
  • murat koçak 9 yıl önce Şikayet Et
    GEÇMİŞ OLSUN...... Rabbim beterinden saklasın geçmiş olsun arkadaşlar yaralılara allah şifa versin daha dikkatli olun arkadaşlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...