Azerbaycan'da protesto gösterileri

Azerbaycan'da, üç gün önce İsmailli bölgesinde düzenlenen protesto gösterilerinde yaşanan olayları ve polisin tutumunu protesto etmek amacı ile izinsiz gösteri düzenlendi.

Azerbaycan'da protesto gösterileri
Azerbaycan'da protesto gösterileri
GİRİŞ 26.01.2013 14:28 GÜNCELLEME 26.01.2013 14:28

Başkent Bakü'de gençler, İsmailli bölgesinde düzenlenen gösterilerde göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba atılmasını protesto etmek amacı ile sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenerek, Bakü'nün en işlek mekanlarından Fevvareler Meydanı'nda toplanma kararı aldı.

Polisin gösteri yapılması planlanan alanı abluka altına almasıyla, göstericiler başka bir alanda, Sahil Parkı'nda toplandı.

"İsmailli uyumuyor", "İsmailli'ye destek" sloganları ile yürümek isteyen grup, polisin "Dağılın" uyarılarına rağmen dağılmayınca, arbede yaşandı.

Yaşanan arbedede, polis, uyarılara aldırış etmeyen göstericileri göz altına aldı.

23 Ocak'ta, Azerbaycan'ın İsmailli bölgesinde, Vali Nizami Elekberov'a ait olduğu iddia edilen "Çırak" otelin iki personelinin gece saatlerinde bir kazaya karışması, kaza sonrasında çıkan tartışmada otel görevlilerinin kazaya karışan yerel şahıslardan birini darp ve hakaret etmesi üzerine bazı İsmailliler olaya tepki göstermiş, otelin önünde protesto gösterisi yapmıştı.

Göstericiler, Çırak oteli ve otelin bahçesinde bulunan 3 lüks arabayı yakmış, Vali'nin evine yürüyerek burayı taş yağmuruna tutmuştu.

Protesto gösterileri ertesi gün de devam etmiş, Valilik önünde "Vali İstifa" sloganları ile gösteri yapan gruba polis, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba ile karşılık vermişti.

Azerbaycan makamlarından yapılan açıklamada, gösterilere neden olan olayın adli bir olay olduğu ve sorumluların cezalandırılacağı bildirilmiş, adli bir olayın siyasileştirilmemesi gerektiği yönünde uyarılar yapılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak