Athena Gökhan'ın abdesti kabul olur mu?

O Ses Türkiye jüriliği yapan ve son günlerde abdest alırken ki fotoğraflarıyla gündem olan Athena Gökhan'ın kendisi kadar dövmeleri de tartışılıyor.

Athena Gökhan'ın abdesti kabul olur mu?
Athena Gökhan'ın abdesti kabul olur mu?
GİRİŞ 13.01.2014 13:37 GÜNCELLEME 13.01.2014 20:21
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi

Önceki gün abdest alırken çekilmiş bir fotoğrafıyla özellikle sosyal medyada günün konusu olan Gökhan Özoğuz, ‘hassas' diye nitelendirdiği dini konulara asla girmiyor.

Fotoğrafının sosyal medyaya düşmesinden sonra da dua eden bir başka fotoğrafını yayınlayan Gökhan Özoğuz, altına da şu notu düşmüştü;

Dini konular çok hassas, farklı yöne çekilmesinden korktuğum için yorum yapmayacağım.

-Namaz, abdest veya dua için dövme engel değil.

-Evet ben Müslümanım ve dinimi yaşayabildiğim kadar yaşamaya çalışıyorum

Ancak bir hayranının çekildiği öğrenilen ve Twitter'da hızla yayılan fotoğrafı çok tartışıldı.

Bir kısım, dövmenin İslam dininde yasak olduğunu ve dolayısıyla Gökhan'ın abdestinin de namazının da kabul olmayacağı yönünde yorumlar yaptı.

Diğer bir kısım ise, ‘Önceden yapmış ve pişman olmuşsa sorun olmaz' diye görüş belirtti.

Peki İslam'da dövmenin yeri var mı? Yapanların abdesti kabul olur mu?

NURSAÇAN'A GÖRE ABDESTİ DE NAMAZI DA TAM

Konuyla ilgili  Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Haber 7'ye konuştu..

Nursaçan ‘Gökhan'ın abdesti de namazı da tamdır' diyerek şunları söyledi;

Daha önce yaptırmış, şimdi de çıkarmaya ya da sildirmeye imkan yoksa abdesti de namazı da tamdır.

Yani Gökhan kardeşimizin namazı da abdesti de tartışılmamalıdır. Önceden bir şekilde yapmış ama sonra tövbe etmiştir. Abdestinde de namazında da hiçbir şüphe yoktur.

Allah Resulü bu konuda kesin konuşmuştur. ‘Yapana da yaptırana da Allah lanet etsin' demiştir. Yapmayın tavsiyesinde bulunmuştur. Buradan şunu anlıyoruz. Müslüman olan bir kişi kesinlikle dövme yaptırmamalı. Bir cahillik bir heves için yaptılarsa da tövbe etmeliler ve bir daha böyle işlere kalkışmamalıdır.

Peygamberimiz de bu konuda kesin konuşmuştur.   Yüce Allah'ın yarattığını beğenmeyip de onu değiştirme ve müdahale etme şansımız yok.

ferhat.esnek@haber7.com

twitter: twitter.com/fesnek

HABER 7

YORUMLAR 36
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. hayret ve şaşkınlıklar içindeyim islam dininde fetfa verme makamı nede çok artmış her kafadan bir ses iyide bu işin ehlisi yokmu fetfa vermek islam surası yokmu medyatik olmak cebini doldurma sevdalısı din istirmacıları bir zamanın sosyete hoçalaırı bugun tutmayınca medyatik olan sözde hoçaları iyide islam dininde fetfa verme kıssası bu kadarmı düştü kulakdan duyma fetfalar bu islam dini için tehlikeli bir olgudur .. herkesin ibadeti kendinedir kabul olur olmaz kendi sorunudur . dövme yapmak isteyen araştırır eyerki o denli yükütaşıyacağına inanıyor ise yapar ama inançımızı medyatik olması çok tehlikelidir . burda bu tür olayların tek sorumlusu vebali diyanetin dir...
    Cevapla
  • kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    yahu hiç yorum yazmayacağım habere yorum yazdırıyorsunuz.bu tip durumlar bu kadar keskin yorum yapılacak şeyler değil. kimi kafasına göre ayetlerle açıklamaya kimi zevk meselesi diye haramı reddetmiş.burada nursaçan hocanın dediklerinin neresi yanlış.empati yapabilseniz hiç bir katılığınız kalmayacak ama nerdeee.farzedin eski yaşantınız berbattı o bar senin bu meyhane benim geziyordunuz,bu hal içindeykende dövme yaptırdınız,ama sonra Rahman size doğru yolu gösterdi ve O'na yöneldiniz.ne olacak şimdi bu kulun affına bir kul olarak sizmi karar vereceksiniz yoksa affedici ve affetmeyi çok seven yüceler yücesi Allah mı.O kulunu ister affeder ister etmez bunu sizler bilemezsiniz.hani kul hakkı olsa durum belli ama burada öyle değil.o yüzden ne dinde ileri gidin nede nede dine dil uzatın...
    Cevapla
  • ali parlak 10 yıl önce Şikayet Et
    hakan öztürk'e. yarım doktor candan yarım hoca dinden edermiş Allah senin gibi fetva verenlerden korusun milleti. neymiş diyanettekilerin %90ı sapıkmış vs. sen nursaçan hocanın kim olduğunu bir araştır bakalım bir tane ayet hadise ters açıklaması var mı bir öğren ondan sonra ahkam kes... dövme denilen şey derinin altına yapılır ve deri suya temas eder bunu öğren önce ondan sonra yorum yap . zaten efendimiz yaptıranın abdesti namazı kabul olmaz dememiş '' lanet olsun '' demiş bunu algılamaya çalış.. adam birisi yıllarca yanlış yaşayacak dininden uzak kalacak dövme yaptıracak sonra tövbe edip namaz kılmak isterse bu kabul olmayacak öyle mi ?? yani bu adamın namaz kılmasına bile müsade etmiyorsanız adamı cehennemlik ilan etmişsiniz demektir bu da şirke kadar götürür adamı tamam mı yarım hoca??
    Cevapla
  • ali basri 10 yıl önce Şikayet Et
    døvme abdeste engel degil. dövme derinin altinda oldugu icin abdeste engel degil, ama dinen hos degil estetik gibi
    Cevapla
  • şakir yüksel 10 yıl önce Şikayet Et
    çocuğa sahip çıkın. birileri gençlere iyi örnek olacak diye telaşlandı herhalde. Gökhan termetiz kalsın. Kasetlerini düzine düzine alıp eşe dosta dağıtmazsam namerdim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar
Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen atamaları için sayı belli oldu!