Orhan Gencebay’a 'Kızılelma' ödülü

Edirne'de düzenlenen 3. Dünya Türk Forumu’nde sanatçı Orhan Gencebay'a Kızılelma Sanat Ödülü verildi.

Orhan Gencebay’a 'Kızılelma' ödülü
Orhan Gencebay’a 'Kızılelma' ödülü
GİRİŞ 29.05.2014 23:15 GÜNCELLEME 29.05.2014 23:15

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen 3. Dünya Türk Forumu’nun ikinci gününde ödül töreni düzenlendi. Tarihi Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı’nda düzenlenen törene çok sayıda davetli katıldı. Davetliler arasında en dikkat çeken isim ise ünlü sanatçı Orhan Gencebay oldu.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte salona giren Gencebay’a yerli ve yabancı konuklar yoğun ilgi gösterdi.
Tarihi Kervansarayı inceleyen Gencebay asırlık yapıya hayran kaldı. Ardından basın mensuplarının karşısında geçen ünlü sanatçı, aldığı ödülle ilgili düşüncelerini aktardı.

Kızılelma’nın bir ideal olduğunu vurgulayan Orhan Gencebay, kendisine verilen ödülün anlamının büyük olduğunu ifade etti. Kızılelma’ya ulaşmanın kolay olmadığını dile getiren Gencebay, “Kızılelma, kişilerin ve konuların idealidir. Ona erişmek kolay değildir. Bugün bu anlamda ve büyüklükte bir ödül alıyorum. Ödül alanları da verenleri kutluyorum. Türk dünyasında ilk defa yapılıyor. Beni de buna layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, berhudar olsunlar.” dedi.

Gencebay ödülünü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın elinden aldı. Orhan Gencebay’la birlikte ödül alan diğer sanatçı ise Kırım’dan Jamala Jamaladynova oldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?