Yolcu uçağı denize düştü 172 yolcu kurtuldu / İZLE

Endonezya'da Lion havayollarına ait bir yolcu uçağı denize düştü. Bali seferini yapan uçağın iniş pistinin geçerek yerel saatle 15.30'da denize düştüğü bildirildi.

GİRİŞ 13.04.2013 12:28 GÜNCELLEME 13.04.2013 17:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Endonezya'nın en büyük özel havayolu şirketi olan Lion Air'e ait bir yolcu uçağı, Bali adasına iniş esnasında pisti ıskalayınca suya iniş yaptı. Uçağın suya başarılı bir şekilde indiği ve 172 yolcu ve mürettebatın hayatta olduğu belirtildi.

Pisti 200-300 metre ıskaladığı belirtilen uçak, iniş esnasında çok büyük hasar yaşamazken, en büyük hasarın kuyruk kısmında oluştuğu görüldü. Uçağın, pistin ilerisinde suda beklediği bildirildi.

Avustralya'nın AAP haber ajansının verdiği bilgiye göre, uçak TSİ 09.00 sularında inişe geçti. Görgü tanıklarının ifadesine göre, uçak hızı nedeniyle durmayı başaramayarak pisti geçti ve suya düştü.

Reuters'ın verdiği bilgiye göre, Endonezya hükümeti, uçaktaki 172 yolcu ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. BBC ise uçakta en az 130 kişinin bulunduğunu belirtti.

AFP'nin Bali'deki Densapar kentinde bulunan muhabiri ise yolcuların başları ve vücutlarının çeşitli yerleri sarılı halde hastaneye getirildiklerini ve toplam kaç kişinin yaralı olduğu hakkında kesin bir bilgi bulunmadığını belirtti.

Yerel televizyon kanallarında beliren görüntülerde, Boeing yolcu uçağının suya inmesinin ardından yolcuların tahliye edilmesi gösterildi.

Twitter'da paylaşılan fotoğraflarda ise uçağın sığ sularda, kayalık bir alanın yanında bulunduğu görüldü.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • Ebu Talha El-Kürdi 11 yıl önce Şikayet Et
    denize düştü. denize düşmemiş denize iniş yapmış
    Cevapla
  • Deli Dumrul 11 yıl önce Şikayet Et
    İzledim aydınlandım. Gerçekten ne kadar açıklayıcı bir video olmuş nasıl anlatamam(!) Neyse 4 resimden fotogaleri yapmamışsınız buna da şükür :)
    Cevapla
  • Ali Yilmazer 11 yıl önce Şikayet Et
    cok ucuz bilet satiyordu. 1 kere ucmustum lion ile bizim otobus bilet fiyatindan daha ucuza endonezyanin tamamina ve cevre ulkelere seyehat edebilirsiniz, en son 400 tane boeing 737 siparis etmislerdi, herhalde hersey bastan gozden gecirilecek, yolcularin kurtulmus olmasi sevindirici, yer hizmetleri kabin serviis cok kotu, ucaklar yeni fakat konfor yok her low costda oldugu gibi, umarim sirket zora girmez,
    Cevapla
  • ahmet akpinar 11 yıl önce Şikayet Et
    VAKİTLERİ TAMAM OLMADI. Ecelleri (süreleri) geldiği zaman da bir an dahi ne geri kalırlar, ne de ileri geçerler" (en-Nahl, 16/61).
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!