Sahte dolar izdihamı: 35 ölü

Çin'in Şanghay kentinde 35 kişinin öldüğü izdihamın nedeni olarak sahte dolarların etrafa fırlatılması olarak gösterildi.

GİRİŞ 01.01.2015 15:33 GÜNCELLEME 01.01.2015 16:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çin’in Şanghay şehrindeki yeni yıl kutlamalarında çıkan izdihamda ilk belirlemelere göre 35 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. Çin medyasına göre bazı görgü tanıkları izdihamın kalabalığın üzerine sahte dolar fırlatıldığı için çıktığını öne sürdü.

Şanghay Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, olay yeni yılın girmesine yarım saat kala, kutlamaların yapıldığı ünlü Waitan (Bund) bölgesine yakın Chen Yi Meydanı’nda yaşandı. Ölenlerin 25’inin kadın olduğu açıklandı. Ölenlerden en küçüğünün 16, en büyüğünün de 36 yaşında olduğu ifade edildi.

Devlet televizyonundaki görüntülerde, izdihamın ardından caddedeki kalabalık ve yerdeki ölü yada yaralı olanların fotoğrafları yer aldı.

SAHTE DOLAR KUPONU İZDİHAMI

Çin medyasına göre, bir görgü tanığı, Waitan yakınındaki bir binanın üçüncü katından dolara benzeyen kuponlar fırlatıldığını ve Waitan’da nehir kenarında duran halkın da bu kuponları almak için mücadeleye başladığını söyledi.

Bazı medya kuruluşlarına göre ise olay farklı bir şekilde gelişti; İnsanlar, nehrin geçtiği ve gökdelenlerin izlenebildiği Waitan’a doğru ilerledi. Heping (Barış) Hotel’in karşısında bulunan ve nehir manzarasının izlendiği ikinci kattaki yaya yolunda gezinen halk, merdivenlerden inerek şehrin içine doğru ilerledi. Ancak, manzarayı izlemek isteyen büyük bir grup da aynı anda merdivenlerden yukarı çıkmaya çalışıyordu. Merdivenlerde bir şahsın düşmesinin ardından izdiham başladı. Olay yerine gelen polis de izdihamı engelleyemedi ve sonunda üzücü hadise yaşandı.

YORUMLAR 8
  • Bekir Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Kemal Sunal'ın Avanak Abdi filminde bile bu kadar abartılmamıştı.Film de olsa gerçeklik payı varmış.
    Cevapla
  • Cihad 9 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın gavurları Allah c.c hidayet nasibi olan o gayrimüslimlere hidayet versin olmayanlarıda dünya ahiret kahru perişan eylesin İnşaAllah
    Cevapla
  • ahmet tan 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde bir kişi bile ölmezdi emin olun. Çünkü bu oyuna kimse gelmezdi. Mutlaka " bu işin içinde bir iş var, kim durduk yere dolar dağıtır ki" derdi. Diye tahmin ediyorum :)
    Cevapla
  • hahaha 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen reis katılıyorum sana :)
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    kendi insanımızı bu kadar aşağılamayalım...o kadarda değil..
    Cevapla
  • MuhammetAliYıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Mustafam.
    Cevapla
  • Hilful Fudul 9 yıl önce Şikayet Et
    Az ölmüş bizde bırakın doları boş düğün zarfı yüzünden adamlar ölüyor, öldürüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı