Kuzey Kore’den yeni füze denemesi

Kuzey Kore, yeni bir uzun menzilli füze motoru denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kuzey Kore’den yeni füze denemesi
Kuzey Kore’den yeni füze denemesi
GİRİŞ 10.04.2016 00:18 GÜNCELLEME 10.04.2016 00:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Pyongyang'ın resmi haber ajansı KCNA'da yer alan habere göre, Devlet Başkanı Kim Jong-un Sohae Uzay Merkezi'nde yeni kıtalararası balistik füze motoru denemesine bizzat katıldı.

Kuzey Kore lideri Kim, geliştirilen yeni motorla Pyongyang'ın elinde düşmanlarını vurmak için daha güçlü bir yol olacağını söyledi.

Pyongyang yönetimi, sene başında nükleer deneme yapmış ve uzun menzilli roket fırlatmıştı.

Kuzey Kore'nin 6 Ocak'ta hidrojen bombası denemesi yaptığını iddia etmesi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bu ülkeye yönelik yaptırımları artırma kararı almıştı.

Konsey, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören karar tasarısını kısa bir süre önce oy birliğiyle kabul etmişti.

YORUMLAR 3
  • Alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi dünyanın görmezden geldiği bu adam anlaşılıyor ki bir gun bütün dünyayı yok edecek güce ulasmak istiyor. Toplu imha silahı yapan ve bulunduran tum devletler israil abd koresi hepsine yaptırım uygulamalıdır.
    Cevapla
  • Bir kişi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu siskoyada ayrı sinir oluyorum hee.Bi batlamadi gitti.Bi ara kelepçe taktirmisti midesine,tuhaf bi adam sözde ülke yönetiyor işte.boş beleş diktatör
    Cevapla
  • vay be arkadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    ülkesi için çalışan biri küçük görüyorsunda bir araştır bakayım dünya da ki diğer devletlere mesela irana uzun menzilli füze yapmada altyapısını kim oluşturmuş bende iran şöle böle kendi füzesini yapıyor sandım dı bi baktım kuzey kore yardım etmiş sen ülken için ne yaptın merak ettim havalı konuşmuşsun da
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...