Elon Musk'a dev rakip! Bu kez başardılar!

Çin'de ilk kez özel sektörden roket üreticisi bir firma, Dünya yörüngesine uydu fırlatmayı başardı.

GİRİŞ 25.07.2019 21:08 GÜNCELLEME 25.07.2019 21:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çin resmi haber ajansı Şinhua'da yer alan habere göre, merkezi Pekin'de bulunan "i-Space" şirketi, kendi üretimi "SQX-1 Y1" adlı taşıyıcı roketle fırlattığı iki uyduyu Dünya yörüngesine ulaştırmayı başardı.

İLK BAŞARILI TRANSFER OLDU

 

 

Siçuan eyaletindeki Uydu Fırlatma Merkezi'nden yapılan fırlatış, Çin'de özel sektör tarafından üretilen bir roketle yapılan ilk başarılı transfer oldu.

Şirketten yapılan açıklamada, fırlatışın, Çin'in ticari uzay sektörü açısından "dönüm noktası" olduğu vurgulanarak, özel sektörün, uzay gücü olmaya çalıştığı dönemde Çin'e gerekli desteği vermeye hazır olduğu kaydedildi.

"Landscape" adlı bir başka Çinli özel şirket, geçen yıl ekimde kendi üretimi roketle uzaya uydu fırlatma girişiminde bulunmuş ancak fırlatış başarısız olmuştu.

DİKKAT ÇEKEN ATILIM!

 

 

Çin'in uzay girişimlerinde son dönemde hızlı bir atılım içinde olduğu dikkat çekiyor. Ülke geçen yıl mayısta, Ay'ın karanlık yüzünü keşfetmek için Çüeçiao iletişim uydusunu uzaya göndermişti.

İlk kez insanlı uzay görevini 2003'te gerçekleştiren ülke, ABD ve Rusya'dan sonra bunu tamamen kendi teknolojisiyle yapabilen üçüncü ülke olmuştu.

YORUMLAR 10
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin kurduğu T-Space şirketi yakında oda gönderir. 20 yılda bu ülkeyenin üretmesi için birşey yapılmasına muhalefet yerine destek vermişmidir.
    Cevapla
  • HeHe 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimlere neleri nasip etmiş. Biz Türklere de takoz bir chpkk hediye etmişler 90 yıldır çakıldık kaldık. Nato mermer nato pkk.
    Cevapla
  • Molla Kasım 4 yıl önce Şikayet Et
    !950 den beri ülkeyi büyük çoğunlukla sağ partiler yönetti , biraz gerçekleri görelim. Başkasına suç atmayalım, biz çalışmıyoruz, ayrıca yetenekli insanları seçemiyoruz. Bugüne kadar hiç bir sol partiye oy vermedim.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    çinlilerde abd. gibi yalana başlamış ...ulan ne uzayı roket yan gidiyor ....
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanene
    Cevapla
  • Muhammet ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya yuvarlak belkide ondandır :)
    Cevapla
  • Serhatbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Zeka küpü... Roket dünya yörüngesine girmek için belli bir açıyla yükselmek zorunda. Yok dik yükselse taşınan uydu uzaya savrulup gider.
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    sen doktora bir git ona bunu de
    Cevapla
  • Bahadır 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya hu arkadaş, "İlim çinde olsa da gidin alın" Ama bizimkiler o yalan bu yalan... Bir araştır, yalansa da ortaya çıkar değilse de kendini geliştirmiş olursun. Sen neden yarışmıyorsun? Feraset kalmamış müslüman aleminde arkadaş ya!
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İstenilen yörüngeye çıkmak için kendi yolunu takip ediyor. Biraz geometri ye bakmakta fayda var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında