Türkiye'deki Suriyelilerin buruk bayramı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki bir parkta yaşamını sürdürüyor.

Türkiye'deki Suriyelilerin buruk bayramı
Türkiye'deki Suriyelilerin buruk bayramı
GİRİŞ 10.08.2013 15:46 GÜNCELLEME 10.08.2013 15:46

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, İdlib kentine bağlı bazı yerleşim bölgelerinden kaçıp kendi imkanlarıyla sınırı geçen bazı Suriyeliler, ilçe merkezindeki Ganime Hatun Camisi yakınındaki parkta kalmaya başladı.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu Suriyeliler, bazen yetkililerin, bazen de mahalle sakinlerinin yardımıyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Bayramı ülkelerinden uzakta geçirmenin burukluğunu yaşayan Suriyeliler, zamanlarının büyük bir bölümünü parkta uyuyarak geçiriyor.

11 çocuk babası Hasan Recep, Türkiye'ye güvenerek Nizip'e geldiklerini belirterek, "Allah Türkiye'den razı olsun. Zaten Türkiye bizim için yapacağını yapmış. Burada konteyner veya çadır kente yerleştirilmek istiyoruz" dedi.

Mahmut Esman ise parkta yaşamanın zor olduğunu, yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Yetkililer, Suriyeli sığınmacıların barınacağı yer bulunması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile görüşmelerin yapıldığını, bayram sonrasında sığınmacıların uygun bir yere yerleştirilebileceğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor